Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Карлос Насар с три постижения над световния рекорд

Карлос Насар
Снимка: Официален сайт на БФВТ

Месец преди началото на олимпийските игри в Париж Карлос Насар подобри три световни рекорда във вдигането на тежести, които обаче няма да му бъдат признати, тъй като не са постигнати на състезание от най-висок ранг – олимпиада, световно или континентално първенство, Световна купа.

На Държавното лично първенство по вдигане на тежести в Русе в категорията до 89 кг при младежите 20-годишният тежкоатлет изхвърли 183 кг, подобрявайки с килограм върховото постижение в движението на Йеисон Лопес, а в изтласкването постигна 225 кг – с два повече от собствения си рекорд. Така с 408 кг в двубоя Карлос Насар надгради с 12 кг постигнатото от китаеца Ли Дайин.

Намирам се в най-добрата си форма и чакам с нетърпение олимпиадата. Да съм жив и здрав и Бог да е с мен, ще направя всичко възможно да повторя тези резултати”, заяви шампионът.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Стилияна Николова

Стилияна Николова излиза на килима за четири златни медала в Кайро

Настоящата абсолютна европейска шампионка Стилияна Николова се класира за финалите на всички уреди на международния турнир по художествена гимнастика Pharaohs Cup 2024 в Кайро. Тя изпълни отлично четирите си съчетания и получи най-високите оценки – на..

публикувано на 30.06.24 в 09:05

“Левски” почита 53-тата годишнина от смъртта на легендарните футболисти Гунди и Котков

Петдесет и третата годишнина от трагичната смърт на легендарните футболисти на “Левски” и на националния отбор Георги Аспарухов - Гунди и Никола Котков днес ще бъде почетена от треньорския щаб, служители, ветерани и привърженици на футболния..

публикувано на 30.06.24 в 07:00

Фестивал на драконовите лодки в езерото Панчарево край София

На 29 и 30 юни езерото в Панчарево край София е домакин на Фестивала на драконовите лодки. През двата дни на гребната база ще се провеждат състезания с драконови лодки, които всеки може да наблюдава. Фестивалът с вход свободен..

публикувано на 29.06.24 в 09:05