Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горещините се завръщат

Снимка: БГНЕС

През нощта ще бъде ясно и вятърът ще стихне. Утре ще бъде слънчево, следобед – горещо. Максималните температури ще бъдат предимно между 32° и 37°, в София – около 32°.

Над планините ще бъде слънчево. Следобед ще има незначителна купеста облачност. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 25°, на 2000 м – около 18°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат 27°-30°, а на морската вода – 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

На Балканския полуостров ще бъде предимно слънчево. Температурите още ще се повишат. ВБукурещ ще бъде 37 градуса, в Белград – 36, в Атина – 33, в Истанбул – 31.

В Западна Европа, на Скандинавския полуостров и в Европейска Русия ще вали дъжд. В Германия, района на Алпите и Балтийско море валежите ще бъдат значителни. В много райони на Източна Европа ще бъде предимно слънчево, а в Западна ще превали. Във Виена ще бъде 35 градуса, в Рим – 32, в Москва – 31, в Мадрид – 27, в Мюнхен – 24, в Санкт Петербург – 23, в Париж и Стокхолм – 22.

В Ню Йорк ще бъде 31 градуса, в Чикаго – 21, в Кейптаун – 20, в Мелбърн – 11.  

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Сравнително малко нарушения по Черноморието установи Министерството на туризма

От началото на летния туристически сезон по Черноморието са извършени над 170 проверки и са установени шест нарушения, като за четири от тях са съставени административни актове, съобщи в Бургас Иван Виделов, директор на Дирекция “Контролна и..

публикувано на 29.06.24 в 16:05
Епископ Сионий (вляво)

Камбанен звън посрещна мощите на Св. Евтимий Търновски в катедралата “Св. Александър Невски”.

Величкият епископ Сионий – игумен на Троянския и на Бачковския манастир, донесе мощите на Светия патриарх Евтимий Търновски в патриаршеската катедрала “Св. Александър Невски”, която огласи събитието с камбанен звън. Светинята беше поставена до..

публикувано на 29.06.24 в 12:23

Заловиха хакера “Емил Кюлев”, пробил базата данни на държавни институции, банки и юридически лица

Софийската градска прокуратура задържа за срок до 72 часа и привлезе като обвиняем хакера, представящ се в онлайн пространството с псевдонима “Емил Кюлев” – бивш банкер и едно от лицата на ъндърграунда след падането на комунистическия режим...

публикувано на 29.06.24 в 11:27