Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илияна Йотова:

Има опасност от сериозна политическа криза

Илияна Йотова
Снимка: БТА

Вицепрезидентът Илияна Йотова определи ситуацията у нас като “изключително нестабилна”. “Има голям опасност от сериозна политическа криза, която да направи така, че да не можем да се справим с Плана за възстановяване и устойчивост, с оперативните програми, нито с важни решения, които стоят пред страната ни”, заяви тя пред журналисти в Белоградчик.

Според вицепрезидента трудно може да има правителство на малцинството, каквото е намерението на ГЕРБ-СДС. По думите й, подобен кабинет няма да даде здрава политическа основа, тъй като най-голямата политическа сила ще бъде зависима от всички останали.

Илияна Йотова изрази очакване следващият кабинет да дойде с управленска програма. “Уморихме се от сглобки, пазарлъци, договорки. Нека тези, които искат и имат намерение да управляват, да представят пред българските граждани кои са петте приоритета, които ще развива България”, коментира тя.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

 Али Ахмети

Северна Македония може да се превърне в държава с два народа с българско и с албанско гражданство

Северна Македония няма устойчиви политики към съседите си, е заявил на заседание на генералния съвет на Демократичният съюз за интеграция Али Ахмети, предава БТА. Председателят на най-голямата албанска партия Ахмети е посочил, че промяна в..

публикувано на 01.07.24 в 17:08

Получавайки мандат за правителство, ГЕРБ-СДС обяви проект за кабинет

Президентът Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на Росен Желязков. Той е кандидатът за премиер, посочен от най-голямата парламентарната група - ГЕРБ-СДС. Румен Радев връчва първия мандат за съставяне на..

публикувано на 01.07.24 в 11:02
Румен Радев

Румен Радев връчва първия мандат за съставяне на кабинет

Президентът Румен Радев днес ще връчи първия мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарна група ГЕРБ-СДС. През миналата седмица държавният глава проведе консултации с политическите..

публикувано на 01.07.24 в 06:00