Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сравнително малко нарушения по Черноморието установи Министерството на туризма

Снимка: Венета Николова

От началото на летния туристически сезон по Черноморието са извършени над 170 проверки и са установени шест нарушения, като за четири от тях са съставени административни актове, съобщи в Бургас Иван Виделов, директор на Дирекция “Контролна и инспекционна дейност“ в Министерството на туризма.

Реагирали сме на всички сигнали и сме извършили проверки. Уверявам ви, че плажовете са в перфектно състояние, за което свидетелства сравнително малкия брой на установените нередности”, добави Иван Виделов.

Неохраняеми плажове, превърнати в частна собственост, непочистени пясъчни ивици и липсваща категоризация на заведения са някои от установените нарушения. Друга нелоялна практика принуждава хората на плажа да плащат за комплект – чадър плюс шезлонг или маса плюс шалте.

Проверките по Черноморието ще продължат през целия сезон, увери представителят на Министерството на туризма.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещините се завръщат

През нощта ще бъде ясно и вятърът ще стихне. Утре ще бъде слънчево, следобед – горещо. Максималните температури ще бъдат предимно между 32° и 37°, в София – около 32°. Над планините ще бъде слънчево. Следобед ще има незначителна купеста..

публикувано на 29.06.24 в 18:30
Епископ Сионий (вляво)

Камбанен звън посрещна мощите на Св. Евтимий Търновски в катедралата “Св. Александър Невски”.

Величкият епископ Сионий – игумен на Троянския и на Бачковския манастир, донесе мощите на Светия патриарх Евтимий Търновски в патриаршеската катедрала “Св. Александър Невски”, която огласи събитието с камбанен звън. Светинята беше поставена до..

публикувано на 29.06.24 в 12:23

Заловиха хакера “Емил Кюлев”, пробил базата данни на държавни институции, банки и юридически лица

Софийската градска прокуратура задържа за срок до 72 часа и привлезе като обвиняем хакера, представящ се в онлайн пространството с псевдонима “Емил Кюлев” – бивш банкер и едно от лицата на ъндърграунда след падането на комунистическия режим...

публикувано на 29.06.24 в 11:27