Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев връчва първия мандат за съставяне на кабинет

Румен Радев
Снимка: БТА

Президентът Румен Радев днес ще връчи първия мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарна група ГЕРБ-СДС.

През миналата седмица държавният глава проведе консултации с политическите сили, представени в Народното събрание, за да чуе визиите им за евентуален кабинет. След тях очакванията са, че по-скоро вървим към поредните предсрочни избори, отколкото към сформирането на редовно правителство.

Вероятно мандата ще получи председателят на бившия парламент Росен Желязков, предположи депутатът от ГЕРБ-СДС Любен Дилов.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България има ясна и последователна позиция към Северна Македония

България има много ясна и последователна позиция по европейската интеграция на Северна Македония, основаваща се върху стриктното изпълнение на европейския консенсус от юли 2022 г. Това заяви зам.-министърът на външните работи Иван Кондов на среща във външно..

публикувано на 25.07.24 в 08:46

Скопие иска ЕС да бойкотира транспортния Коридор №8 към България

Планът на Северна Македония за средствата от плана на ЕС за растеж на Западните Балкани е подготвен преди две седмици и държавата очаква одобрение от Еврокомисията, посочи в интервю за телевизия "Телма" македонският премиер Християн Мицкоски, предаде БТА...

публикувано на 23.07.24 в 11:56

София изпраща Николай Ненчев, като временен български посланик в Украйна

Бившият министър на отбраната Николай Ненчев ще е временно управляващ посолството на България в Украйна. Това решение е взело служебното правителство, за да сложи край на продължилия повече от година блокаж между Министерския съвет и президента Румен..

публикувано на 23.07.24 в 08:54