Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Замирисва на море"… един вечен български хит край солените вълни на Черноморието ни

Снимка: YouTube /K . L I N A

В края на юни, когато все повече ни "замирисва" на море, екип от различни поколения възроди в нова версия хита от близкото минало със същото заглавие –"Замирисва на море". В края на миналата година Калина Баткова, позната с артистичния си псевдоним K.LINA и дуета Братя Аргирови придадоха ново звучене на друг техен хит от миналото -"Гот е!", който имаше такъв успех, че явно са решили да повторят колаборацията. Оказва се, че"Замирисва на море" е първият опит за съвместна дейност между K.LINA и Братя Аргирови – повече разказва певицата:

"Първоначално направихме "Замирисва на море" миналото лято, в края на лятото, август месец я започнахме, и вече беше малко късно. Аз имах даже няколко версии на текста, понеже все пак тази песен е голяма отговорност, има различни посоки, в които може да се поеме. Реших да напиша малко по-метафоричен, по-поетичен текст – все едно разговарям с морето. След като най-после стана така както искам песента, влязохме, записахме я, те самите записаха нови вокали – не сме използвали старите вокали. Дойдоха специално в студиото, изпяха си припева, изпяха и куплети като подложки, да се чуват и те на куплетите, да има по-плътен глас. Така че съм много щастлива, че даже изпяха и моя нов текст."

Идеята за съвместен проект е дошла от приятеля на K.LINA – Румен Русев, който е и режисьор на двата музикални клипа. След като миналото лято са посетили голям концерт на Братя Аргирови, бележещ завръщането им на българска сцена, K.LINA и Румен остават силно впечатлени от младежката енергия на близнаците, както и от енергията на тяхната публика. Затова K.LINA се престрашила да се срещне с тях, да им пусне свои песни, и да им предложи да направят нещо заедно. "Те са супер отворени, много малко български естрадни изпълнители биха си дали толкова лесно най-големите хитове", допълва певицата.

Към припева на оригиналната версия на песента от 1989 г. по музика на Стефан Димитров и текст – Георги Борисов, добавят нови текст и музика на K.LINA и новия аранжимент на Елиа Замболин. Той е италиански музикант, с когото K.LINA работи по последните си песни, дори подготвя с него мини албум, който се очаква тази есен.

K.LINA и Братя Аргирови единодушно съобщават, че най-важното послание зад красивия видеоклип е каузата, която влагат: “Искаме да покажем на българите, че нашето Черноморие е великолепно и си заслужава да бъде посещавано! Определено трябва да върнем у хората любовта към родните солени вълни и златни плажове.”


Снимки: YouTube /K . L I N A, Facebook /K.LINA Music

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Летните вечери в София стават още по-романтични – започва A to JazZ

Едно от най-очакваните културни събития в лятна София започва днес. За 13-а година фестивалът A to JazZ ще преобрази Южния парк 2 в споделена, творческа и екосъобразна културна градска сцена. Меломаните в столичния град ще бъдат..

публикувано на 04.07.24 в 05:15

"Най-щастливият човек" тръгва на "Най-щастливото турне"

Графа поставя началото на "Най-щастливото турне" тази вечер (28 юни) с концерт в Летния театър в Стара Загора. В основата на голямото лятно шоу на Влади Ампов е концепцията на грандиозния му концерт на Националния стадион "Васил Левски" в София,..

публикувано на 28.06.24 в 10:15

"100 причини"

Имаме поне "100 причини" да обичаме Мария Илиева, която посрещна лятото с едноименно ново турне. В поредицата концерти, започнали на 21 юни от Стара Загора, поп дивата изпълнява както най-големите си хитове, така и чисто нови песни от предстоящия си..

публикувано на 27.06.24 в 10:15