Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служебното правителство се готви да сдава властта и отчете своята дейност

Димитър Главчев
Снимка: БГНЕС

Служебното правителство изпълни успешно своята основна задача – организира честни и прозрачни избори за Народно събрание и за Европарламент. Всички дейности бяха извършени прозрачно и в срок, отчита служебният кабинет на Димитър Главчев в равносметката на свършното от началото на своето управление, което започна на 9 април.
По сектори се отчита, че служебният кабинет е ускорил изграждането на Националната детска болница.

Събарянето на старите сгради и разчистването на терена на Националната детска болница
Успешно са осъществени първите мисии за оказване на спешна медицинска помощ по въздуха.


В образованието са повишени заплатите във висшите училища. Пенсиите са увеличени с 11%. В земеделието са изплатени парите по т. нар. "украинска помощ". Потърсени са също пари от ЕС за борба с градушките.

Подписането на договори за изграждане на Вертикалния газов коридор

В енергетиката е започнало изграждането на Вертикалния газов коридор от Гърция към Румъния. Един от блоковете в АЕЦ "Козлудуй" заработи с алтернативно американско гориво. "Отпушено" е строителството на магистрала "Струма" през Кресненското дефиле.

Проведени са успешни търгове за нови влакове и обновени вагони. Започната е и модернизацията на Дунав мост при Русе и на граничните пунктове към Турция.

Повишението на цените на тока е минимизирано, отчита кабинетът. Продължава и работата за влизане на страната в Еврозоната. В областта на сигурността и отбраната са възстановени редица полицейски управления – пише в отчета, разпространен от прессекретариата на правителството.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

България няма да изпраща войници в Украйна, но подкрепата за Киев остава приоритет

В началото на изслушването му в парламента по повод позицията на България за срещата на НАТО във Вашингтон, служебният премиер Димитър Главчев изтъкна, че "не може и да става дума да се изпращат български войски в Украйна". По думите на Главчев,..

публикувано на 04.07.24 в 12:28

Парламентът отхвърли проектокабинета на ГЕРБ-СДС

След остри дебати парламентът отхвърли предложения от ГЕРБ-СДС кабинет с премиер Росен Желязков. Подкрепиха го  98  депутати, "против" гласуваха 138 народни представители, двама се въздържаха. Припомняме, че Желязков, представляващ първата..

публикувано на 03.07.24 в 16:37

Президентът апелира за бързо завършване на терминала в Александропулис

Президентът Румен Радев проведе работна среща с гръцкия премиер Кириакос Мицотакис. В Атина те обсъдиха спешното активизиране на работата по стратегическите двустранни проекти. На брифинг Радев обясни, че такъв стратегически проект е терминалът..

публикувано на 03.07.24 в 10:13