Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Молдова обявиха конкурс за видеоклип "Моят роден български край"

Снимка: Facebook/arbomoldova

Асоциацията за развитие на българската общност в Молдова (АРБОМ), заедно с партньора си Никола Рахнев от Гората.бг обявиха конкурс с награда - незабравима почивка в България за учениците от 9, 10, 11 и 12 клас.

"По време на абитуриентските балове вече избрахме 7 човека. Още 8 души ще бъдат избрани чрез конкурс за най-добър видеоклип «Моят роден български край»", обявиха на Фейсбук страницата си от АРБОМ.

Победители ще са най-креативните българи в Молдова, заснели родното си село/град, разказвайки за всичко българско, с което се гордеят жителите му.

"Снимайте места, които отразяват всичко българско, снимайте хора, които говорят български и пазят традициите на своите предци, съберете един видеоклип до 2 минути", пишат организаторите, като подчертават, че участниците в конкурса задължително трябва да знаят български език.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Доц. Раки Бело: Албанците са толерантен народ и ценят българите

Подобно на много други места по света, и в Албания българският език се изучава академично. Нашият лекторат е част от Катедрата по славянски и балкански езици на Факултета по чуждоезиково обучение в Тиранския университет, а от няколко години..

публикувано на 08.07.24 в 08:25

Двуезична брошура “Аз съм българин и вървя с народа си” за Иван Станчов излезе в Лондон

Българското училище “Иван Станчов” към Посолството на България в Лондон издаде брошурата “Аз съм българин и вървя с народа си”, посветена на своя патрон, съобщи Снежина Григорова-Мечева, директор на учебното заведение и съставител на двуезичното..

публикувано на 07.07.24 в 16:27

Български ученици в Италия пресъздадоха във филм историята на лечителя Иван Раев

Възпитаници на Българското училище “АзБуки” в Рим и Колеферо разказаха във филм историята на билкаря Иван Раев (1876-1938 г.), съобщи директорката на учебното заведение Мариола Георгиева. “Билкарят Иван Раев” е създаден в рамките на националната..

публикувано на 07.07.24 в 09:40