Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български абитуриенти от Молдова посетиха парламента и правителството в Кишинев

Снимка: Управление на образованието, Тараклия

Българчета от Тараклия – випускници на лицеите в района, посетиха Министерството на образованието на Молдова. Опознавателната визита в държавната институция за групата младежи беше организирана от Неправителствена организация "Център за граждански инициативи за националните малцинства".

Учениците и педагозите се срещнаха с депутата от парламента на Молдова Евгений Сенкевич, с министъра на образованието Дан Перчун и с държавния секретар на Министерството на образованието Сержиу Гурин.


Тараклийските младежи имаха възможност да разговарят директно с представителите на министерството за перспективите за развитие пред висшето образование в страната, с акцент върху нуждите и надеждите на младите хора от етническите малцинства.

В откритите диалози бяха повдигнати теми за ангажираността на младежта в процеса на вземане на решения на местно, районно и национално ниво за развитието на висшето образование в Молдова, предава БТА.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Доц. Раки Бело: Албанците са толерантен народ и ценят българите

Подобно на много други места по света, и в Албания българският език се изучава академично. Нашият лекторат е част от Катедрата по славянски и балкански езици на Факултета по чуждоезиково обучение в Тиранския университет, а от няколко години..

публикувано на 08.07.24 в 08:25

Двуезична брошура “Аз съм българин и вървя с народа си” за Иван Станчов излезе в Лондон

Българското училище “Иван Станчов” към Посолството на България в Лондон издаде брошурата “Аз съм българин и вървя с народа си”, посветена на своя патрон, съобщи Снежина Григорова-Мечева, директор на учебното заведение и съставител на двуезичното..

публикувано на 07.07.24 в 16:27

Български ученици в Италия пресъздадоха във филм историята на лечителя Иван Раев

Възпитаници на Българското училище “АзБуки” в Рим и Колеферо разказаха във филм историята на билкаря Иван Раев (1876-1938 г.), съобщи директорката на учебното заведение Мариола Георгиева. “Билкарят Иван Раев” е създаден в рамките на националната..

публикувано на 07.07.24 в 09:40