Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български абитуриенти от Молдова посетиха парламента и правителството в Кишинев

Снимка: Управление на образованието, Тараклия

Българчета от Тараклия – випускници на лицеите в района, посетиха Министерството на образованието на Молдова. Опознавателната визита в държавната институция за групата младежи беше организирана от Неправителствена организация "Център за граждански инициативи за националните малцинства".

Учениците и педагозите се срещнаха с депутата от парламента на Молдова Евгений Сенкевич, с министъра на образованието Дан Перчун и с държавния секретар на Министерството на образованието Сержиу Гурин.


Тараклийските младежи имаха възможност да разговарят директно с представителите на министерството за перспективите за развитие пред висшето образование в страната, с акцент върху нуждите и надеждите на младите хора от етническите малцинства.

В откритите диалози бяха повдигнати теми за ангажираността на младежта в процеса на вземане на решения на местно, районно и национално ниво за развитието на висшето образование в Молдова, предава БТА.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Елизавета Марчева е победителка във всеукраинската олимпиада по български език

Елизавета Марчева спечели първо място във всеукраинската олимпиада по български език и литература. Девойката е завършила тази година Болградската гимназия "Г. С. Раковски" със златен медал. Тя получи грамота за успешното си участие на церемонията..

публикувано на 03.09.24 в 20:20

Велико Търново впечатли сънародници от Сърбия

Българо-сръбският център от Враня организира  двудневна екскурзия до Велико Търново за членовете на сдружението. Голяма част от пътуващите за първи път посетиха старата българска столица.  „Дължим голяма благодарност на Генералното консулство..

публикувано на 02.09.24 в 14:02

Ученици ще се обучават по проекта “Ние сме бъдещето на Босилеград”

Културно-информационният център “Босилеград” подготвя възпитателно-образователен проект за ученици, който се нарича “Ние сме бъдещето на Босилеград”. Проектът ще започне още в началото на септември, а заниманията ще се провеждат в следобедните..

публикувано на 31.08.24 в 07:20