Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът апелира за бързо завършване на терминала в Александропулис

Снимка: m.president.bg

Президентът Румен Радев проведе работна среща с гръцкия премиер Кириакос Мицотакис. В Атина те обсъдиха спешното активизиране на работата по стратегическите двустранни проекти. На брифинг Радев обясни, че такъв стратегически проект е терминалът за втечнен природен газ при Александруполис, който трябва да заработи най-късно през октомври. Терминалът все още има технически проблеми, които се отстраняват. България участва в проекта, като придоби 20% от него, припомни Радев.

За призива на Скопие да се промени Договорът за приятелство и добросъседство с България
президентът Радев заяви: "За огромно съжаление държавното ръководство на Северна Македония явно не е готово за поста. Необходимо е познаване на международното право. Когато се подпише международен договор, той трябва да се изпълнява от всички следващи правителства, а не да се ревизира".

Румен Радев допълни, че са нужни и знания по статистика, защото вече 120 000 македонци имат българско гражданство, с доказан по документи български произход, предава БТА.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Атанас Зафиров

БСП ще се яви на изборите в обединение с 20 партии

Двайсет леви формации ще подпишат до края на следващата седмица коалиционно споразумение за общо явяване на следващите парламентарни избори, съобщи изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров. Той поясни, че партията му е в напреднал..

публикувано на 25.08.24 в 09:43

Българският парламент грейна в синьо и жълто по случай Деня на независимостта на Украйна

По случай Деня на независимостта на Украйна историческата сграда на българския парламент беше осветена с цветовете на украинското знаме. “ Отбелязването на Деня на независимостта на Украйна е израз на солидарността на България със стремежа на..

публикувано на 25.08.24 в 09:02
Атанас Запрянов

Министър Атанас Запрянов е готов да продължи работата си в новия служебен кабинет

Военният министър Атанас Запрянов потвърди пред журналисти, че ще приеме да остане на поста, ако му бъде предложено, и в следващия служебен кабинет. “ Основен дългосрочен приоритет в следващия служебен мандат ще бъде личният състав – ще разработим..

публикувано на 24.08.24 в 15:09