Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България отново ще се пренесе в духа на Tour de France

Снимка: Facebook/letapebulgaria

За втора поредна година България ще бъде домакин на събитието L'Etape by Tour de France, което ще се проведе в района около Велинград.

На участниците ще бъдат предложени две дистанции – 102 и 57 километра, които ще включват и едно трудно изкачване, за да може да бъде определен и Крал на планината. Това предвижда програмата на надпреварата за 28 юли. Ден преди това - на 27 юли, ще се проведат подгряващи активности с два старта без състезателен характер - семейно и детско каране.

Във Велинград също така ще бъде изградено и село в стил Тур дьо Франс, за да може духът на най-голямото колоездачно състезание да се пренесе в Западните Родопи.
До този момент са получени 650 заявки за участие, което е с 20% повече миналогодишното издание. Заявки ще се приемат и в деня на получаване на стартовите номера, съобщиха организаторите.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Лудогорец" се изправя в Шампионска лига срещу "Динамо" (Минск)

"Лудогорец" загуби реванша с 0:1 при гостуването на грузинския "Динамо" (Батуми), но успя да се класира за втория квалификационен кръг на Шампионска лига с общ резултат 3:2. Българите спечелиха първия мач преди седмица в Разград с 3:1 и бяха смятани за..

публикувано на 18.07.24 в 09:46

Президентът награди еврошампионките от Брюксел по волейбол

Държавният глава Румен Радев удостои с Почетен плакет на президента националния отбор на България по волейбол за жени до 18 години. Отличието е за изключителни заслуги в развитието на българския спорт и извоюваното първо място на Европейското първенство..

публикувано на 17.07.24 в 11:46
Стилияна Николова

Българските гимнастички спечелиха още пет медала на Световната купа в Румъния

Победителката в многобоя на Световната Чалъндж купа по художествена гимнастика в румънския град Клуж-Напока Стилияна Николова прибави още три медала от финалите на отделните уреди. Тя завоюва сребърни медали на обръч, топка и бухалки. Другата българка..

публикувано на 14.07.24 в 17:13