Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българин ще участва в колежанския шампионат по американски футбол

Снимка: БТА

Българинът Зак Стоилов прие предложението на отбора Арми Блек Найтс на военната академия на САЩ "Уест Пойнт" и през 2025 година ще се включи в най-високото ниво на колежанския шампионат по американски футбол - Дивизия 1. Преди това обаче високият 195 см и с тегло 127 кг младеж ще завърши образованието си в "Мейн Саут" и ще играе последен сезон на ученическо ниво.

Арми Блек Найтс е един от най-популярните отбори в колежанската система и се състезава в Американската конференция, предаде сайтът "Спортал".

"Уест Пойнт е мястото, на което искаш да отидеш, ако искаш да имаш гаранции за бъдещето си след училище. Моята цел е там да се превърна в лидер. Уест Пойнт има богата история не само с футбола, а и с това, че изгражда хора, модели за подражание", сподели българинът пред rivals.com.

С включването си в колежанския футбол в САЩ, Стоилов ще бъде един от малцината българи, достигнали това ниво. Първи бе Александър Кенанов, настоящ президент на новосформираната Българска федерация по американски футбол (БФАФ).



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Виктория Томова ще играе на четвъртфинал в Бад Хомбург

Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова достигна до четвъртфиналите на турнира на трева WTA 500 в Бад Хомбург. Тя извоюва трета поредна победа в германския град – една в квалификациите и две в основната схема. Виктория Томова..

публикувано на 26.06.24 в 08:51

Злато за Тихомир Иванов в скока на височина в Германия

Тихомир Иванов спечели надпреварата на скок височина при мъжете на турнира "Зинер Хохшпрунгмийтинг" в Зин (Германия). 29-годишният български шампион в тази дисциплина заслужи първото място с 2,21 метра, които преодоля от втория опит. Втори..

публикувано на 24.06.24 в 17:19

Виктория Томова се класира за втория кръг на турнира на трева в Бад Хомбург

Виктория Томова започна с победа участието си в тенис турнира на трева в Бад Хомбург, Германия, с награден фонд над 802 хил. евро. Преминалата през квалификациите българка се наложи с 6:1, 6:3 над участващата с “уайлд кард” представителка..

публикувано на 24.06.24 в 08:56