Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Везенков напуска НБА и се връща в "Олимпиакос"

Александър Везенков
Снимка: АП/БТА

Александър Везенков взе голямото решение – българската баскетболна звезда напуска Националната баскетболна асоциация на САЩ (НБА) и се завръща в "Олимпиакос". Новината съобщават гръцките медии.

Той прие предложението на бившия си клуб и подписва 4-годишен договор. Предпочита да не продължава кариерата си в "Торонто Раптърс", където можеше да премине след един сезон с екипа на "Сакраменто".

Ръководството на "Олимпиакос" го изкушава от дълго време. Ключово се е оказало посещението на вицепрезидента Йоргос Скиндилиас и спортния директор Христос Бафес, които пристигнаха в София на крака при Везенков, съобщава БГНЕС. Предстои Торонто официално да освободи баскетболиста. Контрактът на българина с "Олимпиакос" ще му донесе 14 млн. евро, което е рекорд за клуба от Пирея.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът Радев: "Българските спортисти са символ на борбения български дух"

Олимпийските игри винаги са били символ на мир, разбирателство и добросъседство. Вярвам, че идеалите и принципите, върху които е изградено олимпийското движение, ще продължат да ни обединяват и да ни вдъхновяват за по-мирен и по-справедлив свят. Това..

публикувано на 26.07.24 в 17:26
Здравка Йорданова

Легендата в гребането Здравка Йорданова за олимпийското злато в Монреал: Британската кралица стоя права и аплодира български екип

Страната ни започва да печели редовно медали на летни олимпийски игри от 1952 г. Първият ро́ден спортист, върнал се с бронз от провелите се в Хелзинки игри, е боксьорът Борис Георгиев. Какъв ще е техният брой от настоящите игри във френската столица,..

публикувано на 26.07.24 в 11:25

Везенков вече официално е играч на баскетболния "Олимпиакос" Пирея

Александър Везенков официално се завърна в отбора на "Олимпиакос". Грандът от Пирея обяви трансфера на българина, който слага подписа си върху 5-годишен договор. От клуба публикуваха емоционален видеоклип , в който Везенков влиза отново в Двореца на мира и..

публикувано на 25.07.24 в 11:20