Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монаси от Тибет представят в Бургас хималайската култура

Монаси от манастир в Дхамаршала, Индия
Снимка: Община Бургас

Монасиот Тибет пристигат на 6 юли в Бургас. Делегацията от Фондация за хималайска култура включва Лобсанг Фънтсок – председател, трима монаси, близки до Далай Лама, десет автентични танцьори, които съчетават в движенията си музика, колорит и хилядолетна традиция.

Гостите ще представят различни събития, свързани с източната култура, философия и здравословен начин на живот.

В продължение на три дни – до 8 юли, монасите ще създадат мандала, която впоследствие ще бъде ритуално разрушена, символизирайки преходността на всичко във вселената.

Посетителите ще могат да участват в традиционни предсказателни сеанси, водени от монах с осигурен превод. Тридневното събитие ще се проведе в културен център "Морско казино". Откриването е на 6 юли /събота/ от 10.00 часа в зала "Георги Баев"



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Народният театър "Иван Вазов" с реверанс към публиката за своята 120-годишнина

Народният театър "Иван Вазов" ще зарадва 120 почитатели на театралното изкуство с безплатен билет за някоя от постановките от новия си сезон през есента. Поводът е 120-годишнината от неговото основаване през 1904 година. Късметлиите ще имат..

публикувано на 28.07.24 в 09:10

Летен кинофестивал в Банско представя екстремни кадри за любителите на приключения

За поредна година жителите и гостите на Банско ще се пренесат в света на планинарското, екстремно и приключенско кино, предаде БТА. Тазгодишното издание на "Лятна филмомания под звездите" е в три вечери – от 25 до 27 юли, на централния площад в града,..

публикувано на 25.07.24 в 18:24
Кадър от филма

Филмът "Триумф" премиерно ще се състезава на кинофестивала в Торонто

Новият филм на двама от най-добрите съвременни български режисьори - тандема в киното и в живота Кристина Грозева и Петър Вълчанов - "Триумф" участва в престижната състезателна програма "Платформа" на Международния филмов фестивал в Торонто - TIFF. Това е..

публикувано на 25.07.24 в 13:42