Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Украинското посолство призова официалните лица у нас да не използват войната за политически цели

Снимка: Pixabay

Украинското посолство в България призова официалните лица и политическите сили да се въздържат от използването на темата за войната за политически цели. От дипломатическата мисия подчертават, че украинците всеки ден плащат най-ужасната цена за спирането на агресора и призивите за ограничаване или блокиране на помощта за Украйна на практика означават подстрекаване към подкрепа за Русия.

Предлагаме 80 милиона евро за Украйна, но ще ги дадем, ако ги одобри парламентът

Борисов за помощта към Украйна: България кеш няма да дава!

Президентът: Август не е най-добрият месец за предизборна кампания

Забавянето или ограничаването на предоставянето на необходимата помощ няма да доведе до мир, а до повече жертви и до приближаване на фронта към границите на Европейския съюз”, се казва още в позицията.

Изразявайки благодарност за участието на служебния премиер Димитър Главчев в учредителната Среща на върха за мир в Швейцария, както и за оказаната политическа, финансова, енергийна, хуманитарна и отбранителна практическа подкрепа, посолството призовава политическите сили и гражданското общество да се консолидират с цел засилване на помощта за Украйна в името на възстановяването на устойчивия мир и справедливост.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Скопие иска ЕС да бойкотира транспортния Коридор №8 към България

Планът на Северна Македония за средствата от плана на ЕС за растеж на Западните Балкани е подготвен преди две седмици и държавата очаква одобрение от Еврокомисията, посочи в интервю за телевизия "Телма" македонският премиер Християн Мицкоски, предаде БТА...

публикувано на 23.07.24 в 11:56

София изпраща Николай Ненчев, като временен български посланик в Украйна

Бившият министър на отбраната Николай Ненчев ще е временно управляващ посолството на България в Украйна. Това решение е взело служебното правителство, за да сложи край на продължилия повече от година блокаж между Министерския съвет и президента Румен..

публикувано на 23.07.24 в 08:54

За България е въпрос на нюанси, кой ще е новия президент в Белия дом

На въпроса на „Нова ТВ“ има ли разлика за България дали президент ще стане Доналд Тръмп или Джо Байдън българският посланик в САЩ Георги Панайотов отговори, че разликата е в нюансите. „Това е много важен въпрос. Разлика за България някаква..

публикувано на 20.07.24 в 11:29