Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ахмед Доган свиква партийния актив, Делян Пеевски не е поканен

Ахмед Доган и Делян Пеевски
Снимка: БГНЕС

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган събира част от партийния актив в лятната си резиденция “Росенец”, съобщи бТВ. Покана са получили подкрепилите го депутати и членове на движението, вкючително съпредседателят Джевдет Чакъров, но не и другият лидер Делян Пеевски.

Напрежението в партията възникна, след като част от депутатите на ДПС подкрепиха в пленарната зала проектокабинета на ГЕРБ-СДС въпреки призива на Ахмед Доган да се гласува “против”. Тогава съпредседателят на ДПС Делян Пеевски потвърди, че е имало подобно желание от страна на почетния председател, но изтъкна, че ще изпълни желанието на гражданите.

Парламентът отхвърли проектокабинета на ГЕРБ-СДС

Депутатите от ДПС, гласували срещу Желязков, с отворено писмо до Доган

В последните дни ставаме свидетели на чертаене на разделителни линии, вместо призиви за единство и заедност. Призоваваме за разум, сплотеност и единство! Подкрепяме единството и заедността на партията и заставаме категорично зад почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган!”, написаха днес на фейсбук страницата си от младежката организация на ДПС.

По-късно пред журналисти съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров заяви, че от една година колективните органи на партията не работят и тя трябва да се върне към нормалността. По думите му, в следващите дни почетният председател Ахмед Доган ще направи обръщение, в което ще оповести решенията, взети на днешната среща.

Според Джевдет Чакъров трябва да се положат усилия да се състави правителство, тъй като предсрочните избори не са добър ход.

Очакваме позитивни стъпки и решения от хората, които са ни подкрепяли и в страната, и в Турция, и в Европа”, каза още съпредседателят на ДПС.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Парламентът отхвърли проектокабинета на ГЕРБ-СДС

След остри дебати парламентът отхвърли предложения от ГЕРБ-СДС кабинет с премиер Росен Желязков. Подкрепиха го  98  депутати, "против" гласуваха 138 народни представители, двама се въздържаха. Припомняме, че Желязков, представляващ първата..

публикувано на 03.07.24 в 16:37

Президентът апелира за бързо завършване на терминала в Александропулис

Президентът Румен Радев проведе работна среща с гръцкия премиер Кириакос Мицотакис. В Атина те обсъдиха спешното активизиране на работата по стратегическите двустранни проекти. На брифинг Радев обясни, че такъв стратегически проект е терминалът..

публикувано на 03.07.24 в 10:13

Президентът призова НАТО да не вкарва войски в Украйна

Въпросът не е дали Украйна ще влезе в НАТО, а кога ще се случи. Отговорът зависи от бойното поле и способността за постигане на устойчив мир, каза българският президент Румен Радев при откриването на 28-ата правителствена кръгла маса, организирана..

публикувано на 02.07.24 в 14:18