Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Температурите се покачват до 37 градуса

Снимка: Радио Шумен

В неделя ще бъде слънчево и горещо. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-североизток. Температурите ще продължат да се повишават и максималните ще бъдат между 32° и 37°, в София – около 32°.

В планините също ще бъде слънчево. Следобед ще има незначителна купеста облачност. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 27°, на 2000 м – около 20°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат 27°-30°, а на морската вода – 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

На Балканския полуостров времето ще бъде горещо. В Букурещ ще бъде 36 градуса, в Белград – 35, в Атина – 33, в Истанбул – 32.

Над Пиренеите ще бъде предимно слънчево. Над Западна Европа ще бъде хладно със значителна облачност и валежи от дъжд на места на Британските острови и по атлантическото крайбрежие. Под влияние на преминаващия през Средна Европа студен атмосферен фронт на много места ще се развие купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Предимно слънчево ще бъде времето в по-голямата част от Източна Европа. Над Централното Средиземноморие ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността над северните райони, където ще превали. В Мадрид ще бъде 33 градуса, в Рим – 32, в Санкт Петербург – 29, във Виена и Москва – 28, в Париж – 22, в Стокхолм – 20, в Мюнхен – 16.

В Ню Йорк ще бъде 33 градуса, в Чикаго – 31, в Мелбърн – 15, в Кейптаун – 13.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Постоянната комисия на НАТО няма да участва във военноморското учение “Бриз – 2024”

За първи път постоянната комисия на НАТО няма да се включи в Националното военноморско учение “Бриз – 2024” заради различната ситуация, в която се намираме, съобщи командирът на Военноморските сили в България контраадмирал Кирил Михайлов, който на..

публикувано на 06.07.24 в 16:31
Египетски лешояд

Две египетски лешоядчета се излюпиха в Родопите

Българското дружество за защита на птиците съобщи за първото успешно размножаване на египетски лешояд в дивата природа у нас. Птицата се смята за най-застрашения вид на Балканския полуостров. Женската птица на име Изи е излюпена и отгледана в..

публикувано на 06.07.24 в 14:55

МВнР: Не пътувайте до Сицилия и околните острови заради изригването на Етна и Стромболи

По повод активизирането на вулканите Етна и Стромболи в Италия външното ни министерство препоръча да не се пътува до Сицилия и околните острови през следващите дни. Междувременно стана ясно, че летището в град Катания е подновило работа, след като..

публикувано на 06.07.24 в 09:33