Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Петков:

ПП-ДБ няма да преговаря с “Възраждане” за ново правителство

Кирил Петков
Снимка: БТА

От профила си във фейсбук съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков обяви, че коалицията ПП-ДБ няма да преговаря с “Възраждане” за съставяне на кабинет. Той определи като “медийни внушения” твърденията, че подобни разговори са възможни.

Спекулациите за евентуални преговори между двете формации започнаха след интервю на Кирил Петков, в което той заяви, че преговори могат да се водят, когато “Възраждане” се извини за обидите и докаже, че не е проруска партия. Депутатът от “Възраждане” Цончо Ганев пък заяви днес по БНТ, че е имало неофициални разговори с ПП-ДБ.

Според Кирил Петков в сегашния парламент има две потенциални мнозинства – ГЕРБ и ДПС; “Възраждане”, БСП, “Величие”, “Има такъв народ”, но ПП-ДБ не може да бъде част от тях, защото е антикорупционна и проевропейска коалиция.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Тошко Йорданов

ИТН би преговаряла за правителство с втория мандат

“Има такъв народ” ще отиде на разговори с “Продължаваме промяната - Демократична България”, ако коалицията реши да осъществи втория мандат за съставяне на правителство, заяви пред БНР председателят на парламентарната група Тошко Йорданов. “..

публикувано на 14.07.24 в 13:26
Триъгълникът на властта

Опитът за убийство на Доналд Тръмп предизвика реакции сред българските политици

Българските политици и институции осъдиха опита за убийство на кандидата за президент на Съединените щати Доналд Тръмп. “ Дълбоко сме шокирани от yжасяващата атака над бившия президент Доналд Тръмп по време на събитие от кампанията му...

публикувано на 14.07.24 в 11:59
Илиана Иванова

България може да изгуби средствата по ПВУ, предупреди еврокомисар Илиана Иванова

Има реална опасност страната ни да изгуби средствата по Плана за възстановяване и устойчивост , заяви пред бТВ еврокомисарят по иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Илиана Иванова. По думите й, политическата обстановка..

публикувано на 14.07.24 в 11:03