Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Постоянната комисия на НАТО няма да участва във военноморското учение “Бриз – 2024”

Снимка: БТА

За първи път постоянната комисия на НАТО няма да се включи в Националното военноморско учение “Бриз – 2024” заради различната ситуация, в която се намираме, съобщи командирът на Военноморските сили в България контраадмирал Кирил Михайлов, който на официална церемония в Бургас посрещна корабите от новосформираната Противоминна военноморска група в Черно море.

Групата от четири противоминни кораби – два турски, един румънски и българският минен ловец “Струма”, има за цел да прочисти западната част на морето от военни мини. Периметърът й на действие ще обхване морските пространства на трите страни.

Освен кораби в учението участват и други средства като три морски патрулни самолета от Съединените щати, Франция и Турция, белгийските военно-морски сили със специализиран автономен подводен апарат, офицери от още много държави”, заяви контраадмирал Кирил Михайлов.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Започна изборът на новия български патриарх

Делегатите на четвъртия Патриаршески избирателен църковен събор вече гласуват за нов български патриарх. Той ще бъде избран с две трети от гласовете им между трима кандидати – врачанският митрополит Григорий, видинският митрополит Даниил и ловчанският..

публикувано на 30.06.24 в 09:48

Горещините се завръщат

През нощта ще бъде ясно и вятърът ще стихне. Утре ще бъде слънчево, следобед – горещо. Максималните температури ще бъдат предимно между 32° и 37°, в София – около 32°. Над планините ще бъде слънчево. Следобед ще има незначителна купеста..

публикувано на 29.06.24 в 18:30

Сравнително малко нарушения по Черноморието установи Министерството на туризма

От началото на летния туристически сезон по Черноморието са извършени над 170 проверки и са установени шест нарушения, като за четири от тях са съставени административни актове, съобщи в Бургас Иван Виделов, директор на Дирекция “Контролна и..

публикувано на 29.06.24 в 16:05