Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български ученици в Италия пресъздадоха във филм историята на лечителя Иван Раев

Снимка: Българско училище "АзБуки" в Рим

Възпитаници на Българското училище “АзБуки” в Рим и Колеферо разказаха във филм историята на билкаря Иван Раев (1876-1938 г.), съобщи директорката на учебното заведение Мариола Георгиева.

“Билкарят Иван Раев” е създаден в рамките на националната програма на Министерството на образованието и науката “Неразказани истории на българи в чужбина”.

Българско лечение спасява Европа от смъртоносна епидемия

Иван Раев, често наричан “билколечителят”, е едно от най-интересните и загадъчни имена в българската история на медицината. Той е човек, който с упоритост и посвещение успява да промени живота на хиляди хора. Неговото откритие за лечението на паркинсонизъм с беладона остава като едно от най-значимите постижения в българската медицинска история”, казва Мариола Георгиева.

Тя е убедена, че Иван Раев ще бъде запомнен не само като велик лечител, но и като символ на надеждата и вярата в силата на природата.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

За трета поредна година деца от Кюстендил ще рисуват върху фасада в Босилеград

"Стените, които ни свързват" е мотото, върху което разсъждават младите артисти от Кюстендил, докато творят по фасадите на сградите и къщите на Босилеград (Сърбия). През изминалите 2 години учениците от школата на "Новите майстори" успешно..

публикувано на 30.07.24 в 09:05
Елена Ганева-Роблес

Българите в чужбина допринасят за по-различния мироглед в родината си

От 22 до 24 юли в София и Благоевград се провежда годишната конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина (АБУЧ). Организацията има повече от 250 членове - юридически и физически лица, развиващи просветна дейност в Европа, Азия,..

публикувано на 20.07.24 в 10:38

Българите от Цариброд искат отделен граничен пункт, за да стигат навреме на работа в София

Километрични опашки се образуват всекидневно през летния сезон на граничния пункт между Сърбия и България при ГКПП „Калотина“, което забавя преминаването на границата с часове. Освен неприятното и изтощително чакане за пътуващите от Западна Европа към..

публикувано на 14.07.24 в 19:58