Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виктор Николов завоюва сребърен медал на световното по картинг

Снимка: БТА

Виктор Николов завърши на второ място в генералното класиране на световното първенство по картинг Sodi W Finals в белгийския град Генк и стана първия българин с толкова високо постижение.

След пет манша 15-годишният състезател събра общо 186 гочки, които му стигнаха за сребърния медал в клас Junior Kid. Първи с 202 точки стана полякът Лукаш Йежиерски, а трети със 171 завърши словакът Юрай Микош.

Българинът постигна сребърния медал при четвъртото си участие в световното първенство по картинг Sodi W Finals.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Десислава Ангелова ще гребе на полуфинал от Олимпиадата в Париж

Десислава Ангелова се класира за полуфиналите на сингъл скиф от олимпийския турнир по гребане в Париж, след като завърши на трето място в своята серия в четвъртфиналите. 8 български спортисти ще участват в 4-ия състезателен ден на Олимпиадата..

обновено на 30.07.24 в 12:43
Станимира Петрова

8 български спортисти ще участват в 4-ия състезателен ден на Олимпиадата

В Париж продължават Летните олимпийски игри и българското участие в тях. На 30 юли, вторник, в турнира по бокс за жени в категория 54 кг Станимира Петрова излиза на осминафинал срещу Вен КСиау Хуан от Тайпе. Кристиян Василев е на четвъртфинал..

публикувано на 30.07.24 в 08:45
Йоана Илиева

На 29 юли българските спортисти участват в 6 от олимпийските турнири

Най-добрата българска фехтовачка Йоана Илиева ще се бори за призовите места в надпреварата по сабя на Олимпийските игри в Париж в понеделник, 29 юли. Джудистът Марки Христов ще срещне Александър Хюсеин в мач от първия кръг на категория до 73..

публикувано на 29.07.24 в 09:34