Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Костадинова вярва, че рекордът в скока на височина отново ще е на българка

Стефка Костадинова (втората от ляво надясно) при награждаването на Ярослава Магучих (в средата) на Европейското първенство в Рим
Снимка: БГНЕС

Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова коментира подобряването на световния рекорд в скока на височина при жените, който 37 години бе нейно притежание.

"Тези 210 см. доказват, че човешките възможности са без граница и оборват песимистите, че някои рекорди в атлетиката ще са вечни. Преди месец в Рим бях сред официалните лица, наградили украинката Ярослава Магучих след като тя спечели европейско злато. Силно я прегърнах и пошепнах в ухото ѝ, че е готова за световен рекорд. Дори се засмяхме, защото ѝ казах, че още на Олимпиадата в Париж може да скочи 207 см и след това вече да се цели в 210 см. И ето че тя го направи, при това точно в Париж, но малко преди Олимпиадата. Желая ѝ нови победи и рекорди, но и не спирам да вярвам, че един ден рекордът отново ще бъде български", заяви Костадинова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българските гимнастички имат огромен шанс да чуят националния химн в Париж

Сеул, 1988 г.: Абсолютната световна шампионка Бианка Панова докосва олимпийската титла с поредното си брилянтно изпълнение, когато в последния момент при сложен хват едната ѝ бухалка отхвърча извън килима. България е в шок – спортът, витрина на..

публикувано на 16.07.24 в 08:10

Девойките спечелиха първите медали на Европейското по художествена гимнастика

Дара Малинова и Магдалена Вълкова спечелиха първите отличия за България на Европейското първенство по художествена гимнастика в Будапеща. Малинова си извоюва среброто на лента при девойките с 29.600 точки. Златото е за румънката Амалия Лика с 30.950, а..

публикувано на 24.05.24 в 09:23