Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДПС ще сондира нагласите сред политическите сили за втория мандат

Делян Пеевски
Снимка: БГНЕС

ДПС първо ще пусне писма до останалите парламентарни групи дали са готови да подкрепят втория мандат за съставяне на правителство. След като събра на среща в София част от областните структури на партията,  председателят на ДПС Делян Пеевски заяви: "Няма да разиграваме държавата. Ако от писмата видим, че има шанс за мнозинство, взимаме го и продължаваме". 

По думите на Пеевски, парламентарната група ще реши кой да вземе мандата. "Мога да го взема и аз, с излъчен кандидат за премиер, но аз няма да съм кандидат за премиер", каза Делян Пеевски.

Пеевски призовава почетния лидер на движението Ахмед Доган към обединение на ДПС и изтъкна, че и двамата него никога няма да си простят, ако партията се разцепи по оста Доган – Пеевски.

"Това е абсурдно и ние двамата носим отговорност това да не случи“, подчерта Делян Пеевски и съобщи, че е оказван натиск към председателите на областните структури по места да не идват на срещата днес в София. Пеевски посочи, че на Председателския съвет колегите му от областните структури са призовали за пълно обединение между Доган и него.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Румен Радев

Румен Радев връчва първия мандат за съставяне на кабинет

Президентът Румен Радев днес ще връчи първия мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарна група ГЕРБ-СДС. През миналата седмица държавният глава проведе консултации с политическите..

публикувано на 01.07.24 в 06:00
Росен Желязков

Росен Желязков е вероятният кандидат за премиер на ГЕРБ-СДС

Бившият председател на Народното събрание Росен Желязков вероятно ще получи утре от президента Румен Радев първия мандат за съставяне на кабинет, предположи пред БНР депутатът от ГЕРБ-СДС Любен Дилов. Той добави, че се позовава на “ заявления ” на..

публикувано на 30.06.24 в 12:30
Илияна Йотова

Има опасност от сериозна политическа криза

Вицепрезидентът Илияна Йотова определи ситуацията у нас като “ изключително нестабилна ”. “ Има голям опасност от сериозна политическа криза, която да направи така, че да не можем да се справим с Плана за възстановяване и устойчивост, с оперативните..

публикувано на 29.06.24 в 13:53