Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В ДСБ обсъждат имена на премиери за технически кабинет

Снимка: БТА

Лидерът на "Демократи за силна България“ (ДСБ) Атанас Атанасов каза пред БНТ, че в "Продължаваме промяната - Демократична България" трябва да се създаде единен орган, който да обсъжда всички въпроси и да взима общите решения в коалицията. По думите му партиите са обединени, въпреки че имат различни позиции по някои въпроси. Той уточни, че тази седмица структурите в коалицията ще решат, как да действат при връчването на втория и третия мандат за съставяне на правителство. 

"Скептик съм за втория мандат, защото не е ясно кой ще управлява ДПС. Трябва да се следят обществените нагласи, а те са против нови избори. Затова предложихме техническо правителство, в което премиерът ще е равноотдалечен от всички партии и сам ще посочи своите министри. В коалицията сме обсъждали имена за премиер", каза Атанасов, но не посочи кокретни личности. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът Румен Радев: Политическата система в България е тежко заболяла

Държавният глава Румен Радев заяви, че в петък сутринта ще обяви решението си кога ще връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство. По повод коментар на Делян Пеевски, че президентът не си е на мястото, докато страната е обхваната от..

публикувано на 18.07.24 в 18:51
Божидар Божанов

ПП-ДБ не могат да направят правителство, ще върнат втория мандат

Няма подкрепа за нашия подход, а именно антикорупционни закони и след това разговор за правителство. Това ни поставя в ситуация да не можем да реализираме втория мандат, заяви Божидар Божанов от преговорния екип на "Продължаваме промяната – Демократична..

публикувано на 18.07.24 в 10:48

С декларация срещу корупцията ПП-ДБ искат подкрепа за съставяне на кабинет

"Продължаваме промяната – Демократична България" (ПП-ДБ), публикува своята "декларация за излизане от политическата криза в България". Коалицията поиска подкрепа за декларацията от 160 депутата в парламента, за да приемат втория мандат за съставяне на..

публикувано на 16.07.24 в 09:04