Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българчета донесоха късмет за испанския отбор по футбол на UEFA EURO 2024

Снимка: ЕПА/БГНЕС

11 български деца бяха сред щастливците, получили необикновената възможност да са "талисмани“ на едни от най-големите футболни звезди в Европа. На 9 юли 10 момчета и момиче от България излязоха на терена на стадион "Алианц Арена“ в Мюнхен с футболистите от отбора на Испания. Те изведоха "Ла фурия“ на полуфинала на UEFA EURO 2024.

Инициативата е част от международната програма на един от спонсорите на турнира. Благодарение на нея общо 1100 малчугани от Европа се докосват до вълнуващия свят на европейския футбол извън малкия екран. Преди да участват в най-голямото футболно събитие това лято, децата имаха забавни и образователни туристически обиколки в Бавария, предават БГНЕС и OFFNews. Българчетата донесоха късмет на испанския отбор, който се класира за финала, като победи Франция с резултат 2:1.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Румен Пайташев

Винаги има надежда българският футбол да се оттласне от дъното

В рамките на месец феновете на футбола на Стария континент ще са пред телевизионните екрани, а най-запалените - и на стадионите в Германия, за да триумфират заедно с любимите отбори или да изстрадат загубите им. Те могат също така да се запознаят с..

публикувано на 14.06.24 в 06:10

България и Словения не успяха да се победят в приятелски мач

Българският национален отбор по футбол завърши 1:1 със Словения в приятелска среща, играна в Любляна. Това е шести мач на националите под ръководството на Илиан Илиев, в който записаха пет равенства - с Унгария, Сърбия, Азербайджан, Румъния и..

публикувано на 09.06.24 в 15:44
Виктория Томова

Виктория Томова ще участва на олимпиадата в Париж

Първата ни ракета Виктория Томова ще се състезава на олимпийските игри в Париж, съобщи Българската федерация по тенис. Участващите на сингъл ще бъдат официално обявени в понеделник, 10 юни, но вече е ясно, че сред тях директно влиза и..

публикувано на 06.06.24 в 13:08