Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предупреждение за опасни горещини е подадено за цялата страна

Снимка: БТА

В четвъртък ще е слънчево и горещо. След обяд ще има заоблачаване, но само на отделни места ще превали краткотрайно. Минималните температури ще са между 17° и 25°, в София 18°. Максималните ще са от 34° до 39°, в столицата 34°. 

По Черноморието ще е слънчево със североизточен бриз, сутринта на места ще има облаци. Температурите на въздуха ще са до 30-34°. Морската вода е 26°. Вълнението на морето ще е 2 бала. 

Над планините ще е слънчево, след обяд над изолирани масиви ще се заоблачи и на места слабо ще превали. Максималната температура на 1200 м надморска височина ще е до 30°, на 2000 м до 22°.

В петък остава горещо. След обяд на югоизток са възможни краткотрайни валежи. В събота максималните температури ще са между 36° и 41°.

В Европа над Пиренейския п-ов и Италия ще е слънчево и горещо. Облачно с превалявания ще е над Британските о-ви, Западна и Централна Европа, над Прибалтика и Скандинавскиия п-ов. Над останалата част от Източна Европа ще е слънчево.

На Балканите ще е горещо. След обяд над източните райони ще се заоблачава, но ще е почти без валежи.

В Лондон и Париж ще е 22° и 24°. В Берлин и в Москва се очакват 27° и 28°. В Мадрид и Рим ще е 36° и 37°. В Атина и в Истанбул ще е 36° и 31°. Най-горещите европейски столици ще са Белград и Букурещ с 39°.

Във Ванкувър и Монреал ще е 23° и 24°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е 25° и 32°. В Лос Анжелис се очакват 32°, в Маями и в Мексико сити ще e 31° и 20°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще 9° и 24°. В Дубай и в Йерусалим ще е 42° и 36°.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Валентин Мундров

Изтеклият срок на машините за гласуване няма да повлияе на вота

Изтеклите гаранции на машините за гласуване няма да създадат проблем на предстоящите парламентарни избори, увери пред Нова тв служебният министър на електронното управление Валентин Мундров. По думите му, изтеклият срок на годност на машините не..

публикувано на 12.10.24 в 10:24

Тиквени фантазии в Севлиево

Севлиево е „царството на тиквата“. Вкусният плод се отглежда в изобилие в тази част на Северна България. Не случайно местните са му посветили специален фестивал, който се провежда в рамките на Севлиевския есенен панаир. Тази година началото бе..

публикувано на 12.10.24 в 09:05

Бащи, разделени от децата си, за пореден път призоваха за споделено родителство

Бащи излязоха на пореден протест в столицата, настоявайки чрез промени в Семейния кодекс да се въведе споделеното родителство. Бащи призоваха за въвеждането на споделено родителство “ Голям проблем е, че дори да имаш режим на лични контакти с..

публикувано на 12.10.24 в 08:54