Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парламентарната група на ДПС се разцепи, вторият мандат за кабинет отива в ПП-ДБ

Снимка: dps.bg

Парламентарната група на ДПС изключи 17 народни представители. Сред тях е и съпредседателят Джевдет Чакъров. Решението бе прочетено в пленарна зала от зам.-председателя на Народното събрание Росица Кирова. 

Всички изключени са участвали в срещата при почетния председател на ДПС Ахмед Доган в резиденция Росенец през почивните дни. Кирова припомни, че по този начин се променя конфигурацията парламента и ДПС с вече 27 депутати не е втора парламентарна група по численост. Така че вторият мандат за съставяне на правителство трябва да отиде в "Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ). Коалицията има 39 народни представители.  

Имената на изключените от ДПС депутати са: Джевдет Чакъров, Ализан Яхова, Анджей Джандев, Валентин Тончев, Едис Даудов, Ердуан Мехмед, Ешереф Ешереф, Левен Мемиш, Марио Рангелов, Мехмед Салим, Павлин Кръстев, Севим Али, Тимур Халилов, Фатме Рамадан, Фабибе Расим, Хайри Садъков и Юсеин Вейселов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Бъдещето на Украйна е в НАТО, заяви посланикът на САЩ в София Кенет Мертен

Единодушни сме, че бъдещето на Украйна е в НАТО и че въпросът не е дали ще се присъедини, а кога. Това заявява в интервю за в-к "Труд" посланикът на САЩ в България Кенет Мертен. Преди срещата на върха на Алианса във Вашингтон по повод 75 години от..

публикувано на 08.07.24 в 08:55
Делян Пеевски

Делян Пеевски: Въпросът дали Доган и Пеевски не са заедно не стои на дневен ред

“ Противопоставяне Доган-Пеевски няма и не може да има ”, заявява съпредседателят на ДПС Делян Пеевски в изявление, разпространено от пресцентъра на партията. Той добавя обаче, че тема и конфликт има – “ Темата е Пеевски-дерибеите. Дерибеите,..

публикувано на 07.07.24 в 17:26
Николай Денков

Предложението за технически кабинет има предимства, но и проблеми

Предложението на “Демократи за силна България” за техническо правителство с третия мандат има своите предимства, но има и своите проблеми, затова трябва да се обсъди внимателно , заяви председателят на парламентарната група ПП-ДБ Николай Денков..

публикувано на 07.07.24 в 12:57