Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив посреща състезатели по кану-каяк от цял свят

Снимка: canoe-bg.com

Гребният канал в Пловдив е домакин на две Световни първенства по кану-каяк, съобщиха организаторите. Най-напред, от 12 до 14 юли ще се състезават над 300 ветерани от 37 държави, а седмица след това, от 17 до 21 юли е Световното първенство за младежи и девойки до 23 години и за юноши и девойки. 

Състезанията съвпадат с отбелязването на 100-годишния юбилей на кану-каяка в България и се очаква да пристигнат общо над 1550 участници. За шампионата до 23 г. и за юноши и девойки са заявили участие над 800 състезатели от 67 държави, като България ще бъде представена от 9 състезатели на първенството за младежи до 23 години и 18 в състезанията при юношите и девойките.

Теодор Асенов, който спечели бронзов медал на 200 метра едноместен каяк от Европейското първенство до 23 години в Братислава в края на юни, ще се бори за призово класиране на 500 м едноместен каяк. Памела Иванова, която ще представя България на Олимпийските игри в Париж на 500 метра едноместен каяк при жените, ще участва на 500 метра двуместен каяк заедно с Ванеса Димитрова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Депутатите Тошко Йорданов (вляво), ИТН и Цончо Ганев, „Възраждане“

"Възраждане“ и ИТН отново искат референдум за запазване на българския лев

"Възраждане“ и "Има такъв народ“ (ИТН) внасят в деловодството на парламента искане Народното събрание да свика референдум за запазване на българския лев, съобщи депутатът Цончо Ганев от "Възраждане". "Това е инициатива, която предишният парламент..

публикувано на 10.07.24 в 12:28

Във Вашингтон премиерът заяви, че България е надежден съюзник в НАТО

В разговор с президента Джо Байдън по време на отбелязването на 75-ата годишнина на НАТО служебният премиер Димитър Главчев заяви, че България е лоялен и надежден съюзник. От своя страна Байдън високо оцени ролята на България в Източния фланг на Алианса,..

публикувано на 10.07.24 в 08:20

В Хераклея Синтика пътуваща изложба привлича вниманието към изчезващи видове

Пътуващата изложбата "Следи от изчезване“ представя изработени от биоматериали отливки на стъпки на застрашени животни в Родопите, които пресъздават действителните им форми и естествените им местообитания, предаде БТА. Експозицията ще гостува в античен..

публикувано на 10.07.24 в 08:10