Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служебният премиер заяви, че се усеща липсата на редовно правителство

Димитър Главчев
Снимка: gov.bg

От Вашингтон служебният премиер Димитър Главчев заяви, че няма обяснение защо президентът още не е обявил дата за връчване на втория проучвателен мандат за съставяне на правителство. "Сигурно президентът Румен Радев има някакви съображения, тъй като знаете, че не е записан конкретен срок в Конституцията за връчване на мандата, но се смята, че седемдневният срок е нормалният за такива процедури", каза премиерът.

Той отказа да коментира вътрешната ситуация в Движението за права и свободи (ДПС) и подчерта, че не знае, как ще се отразят процесите в ДПС на страната. Главчев отново заяви, че е важно България да има редовно правителство, защото в момента на страната ни се гледа малко по-различно. Според служебния премиер това се е усетило включително и на срещата на върха на НАТО във Вашингтон.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Николай Денков

Предложението за технически кабинет има предимства, но и проблеми

Предложението на “Демократи за силна България” за техническо правителство с третия мандат има своите предимства, но има и своите проблеми, затова трябва да се обсъди внимателно , заяви председателят на парламентарната група ПП-ДБ Николай Денков..

публикувано на 07.07.24 в 12:57

ПП-ДБ да поиска третия мандат и да предложи технически кабинет

Партия “Демократи за силна България” предлага на партньорите си от коалиция ПП-ДБ да поискат третия проучвателен мандат, за да се опитат да съставят технически кабинет, гарантиращ “ европейския демократичен, правов и антикорупционен ред и..

публикувано на 07.07.24 в 11:42
Кирил Петков

ПП-ДБ няма да преговаря с “Възраждане” за ново правителство

От профила си във фейсбук съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков обяви, че коалицията ПП-ДБ няма да преговаря с “Възраждане” за съставяне на кабинет. Той определи като “медийни внушения” твърденията, че подобни разговори са възможни...

публикувано на 06.07.24 в 13:28