Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатите няма да се подлагат на тестове за алкохол и наркотици

Снимка: БТА

Народните представители приеха Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, съобщи БТА. Болшинството отхвърли предложенията на "Възраждане" и "Има такъв народ" народните представители да бъдат тествани за наркотици. Предложението на ИТН предвиждаше възможност една трета от народните представители да могат да изискат от председателя  на НС да подложи на тест видимо неадекватен народен представител, а санкциите, които се предвиждаха, ако пробата е положителна, са депутатът да бъде отстраняван за три заседания.

В хода на дискусиите Тошко Йорданов от ПГ на ИТН призова законът, който важи за гражданите, да важи и за депутатите. "Около два млн. шофьори при бърз тест за наркотици получават арест, обиск на жилището, отнемане на автомобила, докато ние тук можем да си пафкаме", коментира Йорданов.

Народните представители отхвърлиха и предложението да не получават възнаграждения и да не могат да използват служебни автомобили за времето от откриване на предизборна кампания за парламентарни избори до свикване на новоизбраното НС.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горица Грънчарова-Кожарева е новият служебен премиер

Държавният глава Румен Радев избра Горица Грънчарова-Кожарева, досегашен зам.-председател на Сметната палата, за служебен премиер. В конституцията няма посочен срок, в който служебният премиер трябва да представи състава на своето правителство, но..

публикувано на 09.08.24 в 11:52

По съседски: Събития с балкански адрес

Турция обяви данъчна война на евтините  стоки от чужбина Турция реши да вдигне значително данъците върху стоки, купени в чужбина. Необлагаемият лимит за стоки, купени извън страната, е намален от 150 на 30 евро (1098,87 TL). Това гласи..

публикувано на 09.08.24 в 10:25

България и Румъния ще изграждат щаб за регионално командване на специални операции

Народното събрание ратифицира Меморандум за разбирателство между Министерството на отбраната на Република България и Министерството на националната отбрана на Румъния за изграждането на Щаб на регионално компонентно командване на специални..

публикувано на 08.08.24 в 17:42