Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стилияна Николова оглави временното класиране на Световната Чалъндж купа в Клуж-Напока

Стилияна Николова
Снимка: БТА

Абсолютната европейска шампионка Стилияна Николова поведе в класирането на Световната Чалъндж купа по художествена гимнастика в румънския град Клуж-Напока.

В първия ден от състезанието тя постигна най-високите резултати на обръч и топка, оставяйки след себе си световната шампионка Дария Варфоломеев и съотборничката си Боряна Калейн.

Ансамбълът ни в състав Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева заема второто място във временното класиране след изиграването на композицията с пет обръча. Първи засега е отборът на Израел, а трети са бразилките.

С днешното изиграване на съчетанията с бухалки и лента в индивидуалната надпревара и с три ленти и две топки при ансамблите ще бъдат определени шампионите в многобоя.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Ботев Пловдив" надделя като домакин срещу силния състав на "Марибор"

Футболният отбор на "Ботев Пловдив" спечели с 2:1 домакинството си на "Марибор" от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Антъни Уджа откри за домакините, а Пиус Ширвис изравни след вратарска грешка. Минути след появата си в игра юношата Никола Илиев..

публикувано на 12.07.24 в 09:00

"Лудогорец" потегли в Шампионска лига с 3:1 над "Динамо Батуми"

В Разград "Лудогорец" победи „Динамо Батуми“ с 3:1 в първи мач от първия кръг на Шампионската лига. Головете за българския шампион бяха на Бърнард Текпетей, Рик Джонатан и Аслак фон Витри, а Владимер Мамучашвили отбеляза почетното попадение за гостите...

публикувано на 11.07.24 в 09:35

Българчета донесоха късмет за испанския отбор по футбол на UEFA EURO 2024

11 български деца бяха сред щастливците, получили необикновената възможност да са "талисмани“ на едни от най-големите футболни звезди в Европа. На 9 юли 10 момчета и момиче от България излязоха на терена на стадион "Алианц Арена“ в Мюнхен с футболистите от..

публикувано на 10.07.24 в 08:47