Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гл. ком. Александър Джартов:

Пожарите не застрашават населени места

Снимка: БТА

Няма застрашени населени места от избухналите пожари в страната, каза за БНР главен комисар Александър Джартов, директор на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”.

Имаме големи пожари като фронт и като площи в района на селата Срем и Горнославци, община Ивайловград. В село Михилци, община Хисаря, пожарът все още не е локализиран, но е създадена организация. Очакваме повече от 50 доброволци, както и екипи на пожарната”, добави главният комисар.

Обявено е частично бедствено положение заради пожарите в България

Междувременно от Министерството на отбраната съобщиха, че военнослужещи от състава на Сухопътните войски и на Военновъздушните сили участват в гасенето на пожари в различни райони на страната. Заради пламналия огън на много места беше обявено частично бедствено положение.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Египетски лешояд

Две египетски лешоядчета се излюпиха в Родопите

Българското дружество за защита на птиците съобщи за първото успешно размножаване на египетски лешояд в дивата природа у нас. Птицата се смята за най-застрашения вид на Балканския полуостров. Женската птица на име Изи е излюпена и отгледана в..

публикувано на 06.07.24 в 14:55

МВнР: Не пътувайте до Сицилия и околните острови заради изригването на Етна и Стромболи

По повод активизирането на вулканите Етна и Стромболи в Италия външното ни министерство препоръча да не се пътува до Сицилия и околните острови през следващите дни. Междувременно стана ясно, че летището в град Катания е подновило работа, след като..

публикувано на 06.07.24 в 09:33

Дунав мост при Русе ще бъде ремонтиран без спиране на движението

Основният ремонт на Дунав мост при Русе,  който ще започне на 10 юли , ще се извършва без спиране на движението. Няма да се затваря съоръжението. Това съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" във връзка с разпространени в румънските медии..

публикувано на 06.07.24 в 09:15