Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Денков:

Илюзия са опитите за съставяне на стабилен кабинет

Николай Денков
Снимка: БТА

Този парламент е като плаващи пясъци – война в ДПС, разцепено БСП, разпаднало се “Величие.

След тези думи председателят на парламентарната група на ПП-ДБ Николай Денков обяви, че “Продължаваме промяната” и “Демократична България” са направили план, който цели в тази трудна среда да постигнат максималното и той ще бъде обявен през следващите дни. Според бившия премиер обаче опитите за създаването на стабилно правителство са пълна илюзия.

Преди заседанието Националния съвет на “Продължаваме промяната” за действията около втория мандат за съставяне на кабинет коментар направи и бившият вицепремиер и финансов министър Асен Василев. По думите му, в парламента няма проевропейско и антикорупционно мнозинство, затова и не е възможно да се образува правителство, което да води България към Европа и към по-стабилни доходи

Парламентарната група на ДПС се разцепи, вторият мандат за кабинет отива в ПП-ДБ

Президентът очаква ПП-ДБ да се определят, за да връчи мандат за правителство

Президентът Румен Радев ще връчи втория проучвателен мандат на “Продължаваме промяната - Демократична България”, след като 17 народни представители от ДПС напуснаха парламентарната група и партията от втора политическа сила стана четвърта.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Филиз Хюсменова

Обвиненията за отправени заплахи на етническа основа са смешен плач

“ Съпротивителните сили на ДПС не са срещу етносни качества и характеристики, а срещу начина на вземане на решения, управление, сепариране и противопоставяне .” Този коментар в социалните мрежи направи Филиз Хюсменова, която първа напусна не само..

публикувано на 13.07.24 в 16:02

Депутатите няма да се подлагат на тестове за алкохол и наркотици

Народните представители приеха Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, съобщи БТА. Болшинството отхвърли предложенията на "Възраждане" и "Има такъв народ" народните представители да бъдат тествани за наркотици. Предложението на ИТН..

публикувано на 12.07.24 в 19:33

Президентът очаква ПП-ДБ да се определят, за да връчи мандат за правителство

Очаквам "Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) ясно да заявят дали ще бъдат опозиция или ще потърсят подкрепа за съставяне на правителство, съобщи президентът Румен Радев в Бургас, където присъства на учението "Бриз 2024". Той призова..

публикувано на 12.07.24 в 10:12