Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филиз Хюсменова:

Обвиненията за отправени заплахи на етническа основа са смешен плач

Филиз Хюсменова
Снимка: БГНЕС

Съпротивителните сили на ДПС не са срещу етносни качества и характеристики, а срещу начина на вземане на решения, управление, сепариране и противопоставяне.” Този коментар в социалните мрежи направи Филиз Хюсменова, която първа напусна не само парламентарната група на партията, но и Народното събрание.

Бившият депутат определи като “смешен плач” обвиненията на депутатите около съпредседателя на ДПС Делян Пеевски за отправени заплахи на етническа основа. Тя предупреди, че макар и несъстоятелна, подобна политическа теза може да доведе до непредвидими последици.

От самото си създаване ДПС излезе от етническата си обусловеност. Постепенно ръководството на партията, включително и позицията председател, е заемана от хора с различен етнос”, изтъкна Филиз Хюсменова.

Парламентарната група на ДПС се разцепи, вторият мандат за кабинет отива в ПП-ДБ

Междувременно съпредседателят на движението Джевдет Чакъров пристигна в парк “Росенец” край Бургас за среща с почетния председател Ахмед Доган. “Предстои заседание на колективните органи на движението, на което да бъде обсъдено дали нарушилите партийния устав ще останат членове на ДПС” , заяви той пред Нова тв.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът Румен Радев разговаря с комисаря за ядрено регулиране на САЩ Дейвид Райт

Държавният глава Румен Радев прие в президентството Дейвид Райт – комисар на Комисията за ядрено регулиране на САЩ, който е на посещение у нас, съобщи прессекретариатът на президентството. По време на разговора бяха обсъдени аспекти от..

публикувано на 08.08.24 в 17:35

Депутатите ратифицираха договор за придобиване на боеприпаси за "Страйкър"

В Народното събрание беше ратифициран международен договор за придобиване на боеприпаси за машини "Страйкър", предаде БТА. Договорът от правителството на САЩ, на обща стойност 64 880 655 долара без ДДС, беше подкрепен с гласовете на 125 депутати,..

публикувано на 08.08.24 в 16:45

Отправиха послание към Камарата на представителите на САЩ за България

Конгресменът Джо Уилсън, републиканец от щата Южна Каролина, основател и съпредседател на конгресната Група за приятелство с България, отправи обръщение пред Камарата на представителите, посветено на страната ни. Това съобщи във Фейсбук..

публикувано на 08.08.24 в 13:52