Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горещините настъпват и през новата седмица

Снимка: БТА

В понеделник отново ни очаква слънчево и горещо време. Над източната половина от страната ще се развива купеста облачност, но без валежи. Максималните температури ще бъдат между 36° и 41°, в София – около 37°.

По Черноморието ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността, но без валежи. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°, а на морската вода – 27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде слънчево и топло. Следобед над Странджа, Сакар и източната половина от Стара планина ще се развива купеста облачност, но няма да вали. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 30°, на 2000 м – около 24°.

И през следващите два дни времето ще се задържи много горещо с максимални температури между 37° и 42°.

На Балканите ще се задържи слънчево и горещо. В Букурещ ще бъде 42 градуса, в Белград – 39, в Атина – 37, в Истанбул – 34.

Горещата вълна в Южна Европа продължава. В западната част от Пиренейския полуостров температурите ще се понижат, но валежи не се очакват. В по-голямата част от Западна Европа, на Скандинавския полуостров, в Прибалтика и северната половина от Европейска Русия ще вали дъжд, значителни количества ще има във Великобритания и южните райони на Норвегия. В останалата част от Европа ще бъде предимно слънчево и горещо. В Рим ще бъде 37 градуса, във Виена – 33, в Мадрид и Мюнхен – 31, в Москва – 29, в Париж – 26, в Санкт Петербург – 24, в Стокхолм – 21.

В Ню Йорк и Чикаго ще бъде 34 градуса, в Кейптаун – 16, в Мелбърн – 10.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Оранжевият код за много горещо време остава в сила за цялата страна

В събота  ще е слънчево и горещо. След обяд ще има заоблачаване, но само на отделни места на изток ще превали за кратко. Минималните температури ще са между 18° и 23°, в София 18°. Максималните ще са от 35° до 40°, в столицата 35°.  По Черноморието..

публикувано на 12.07.24 в 19:05

България днес - 12 юли 2024 г.

В "България днес" на 12 юли ви разказваме за едно българско село във Варненско, което е пример за оцеляване по български. В рубриката "По съседски" правим обобщение на по-значимите събития от Балканите през отминаващата седмица. Говорим за..

публикувано на 12.07.24 в 19:00

Българска делегация участва в отбелязване на годишнината от геноцида в Сребреница

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков присъства на възпоменателната церемония в Мемориалния център в Поточари по повод 29-ата годишнина от геноцида в Сребреница. В знак на почит към жертвите той положи цветя на мемориалната плоча и се..

публикувано на 12.07.24 в 09:04