Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ИТН би преговаряла за правителство с втория мандат

Тошко Йорданов
Снимка: Савина Спасова

“Има такъв народ” ще отиде на разговори с “Продължаваме промяната - Демократична България”, ако коалицията реши да осъществи втория мандат за съставяне на правителство, заяви пред БНР председателят на парламентарната група Тошко Йорданов.

Мнозинство за правителство чисто теоретично има, т.е. има достатъчно политически лица и партии заявили, че е по-добре да има техническо, експертно, програмно, както щете го наречете, но не и политическо правителство, с конкретна програма и ясни цели. Дали ще се получи, не знам”, коментира депутатът. По думите му, “Демократична България” е в много неприятна ситуация, защото знае кое е правилно, а същевременно политическият им партньор “Продължаваме промяната” е самовлюбен и късоглед.

Николай Денков: Илюзия са опитите за съставяне на стабилен кабинет

Тошко Йорданов потвърди, че ИТН е готова да предложи експертно правителство и да разговаря за това с всички парламентарни групи. Според него ако третият мандат отиде в партията, шансовете за неговата реализация са най-големи.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Триъгълникът на властта

Опитът за убийство на Доналд Тръмп предизвика реакции сред българските политици

Българските политици и институции осъдиха опита за убийство на кандидата за президент на Съединените щати Доналд Тръмп. “ Дълбоко сме шокирани от yжасяващата атака над бившия президент Доналд Тръмп по време на събитие от кампанията му...

публикувано на 14.07.24 в 11:59
Илиана Иванова

България може да изгуби средствата по ПВУ, предупреди еврокомисар Илиана Иванова

Има реална опасност страната ни да изгуби средствата по Плана за възстановяване и устойчивост , заяви пред бТВ еврокомисарят по иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Илиана Иванова. По думите й, политическата обстановка..

публикувано на 14.07.24 в 11:03
Филиз Хюсменова

Обвиненията за отправени заплахи на етническа основа са смешен плач

“ Съпротивителните сили на ДПС не са срещу етносни качества и характеристики, а срещу начина на вземане на решения, управление, сепариране и противопоставяне .” Този коментар в социалните мрежи направи Филиз Хюсменова, която първа напусна не само..

публикувано на 13.07.24 в 16:02