Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Летен семинар по български език и култура събира участници от три континента

Снимка: ВТУ "Св. св. Кирил и Методий"

Осемдесет и осем души от три континента ще изучават всеки ден от днес до 4 август български език във Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий” .

Международният летен семинар по български език и култура ще се проведе за 47-а година в старопрестолния град, предлагайки занимания с фонетични, граматически и лексикални упражнения, както и специализирани семинари за начинаещи и напреднали.

За първи път ще има часове, посветени на традиционните митологични представи на българския народ. Напредналите ще се занимават с българско изобразително изкуство, съвременен български език, български фолклор, съвременно българско кино и българска литература. Предвидени са също екскурзии до Арбанаси, Етъра, Трявна и Черноморието.

Традиционните вечери, посветени на запознанството, на българската национална кухня, както и изучаването на български народни танци и на популярни български песни са сред най-чаканите, показва многогодишният опит от семинара.

Най-много участници през т.г. има от Турция, Италия, Германия, Полша, Румъния и Япония.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ретро парад на автомобили в Кърджали

Автомобили и мотопеди с колекционерска стойност ще бъдат изложени днес в Кърджали в рамките на откриващия се Ретро авто парад. Ретро парадът е част от инициативата на община Кърджали “Дни на приятелството” и по традиция ще завърши с дефиле на..

публикувано на 14.07.24 в 07:00

40 градуса максимална температура

В неделя ще бъде слънчево и горещо. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 35° и 40°, в София – около 36°. В планините ще бъде слънчево, следобед с купеста облачност. Ще духа..

публикувано на 13.07.24 в 18:30

Пожарите не застрашават населени места

Няма застрашени населени места от избухналите пожари в страната, каза за БНР главен комисар Александър Джартов, директор на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”. “ Имаме големи пожари като фронт и като площи в района на..

публикувано на 13.07.24 в 11:45