Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Остава горещо с опасност за пожари, критично е положението в Свиленградско

Снимка: БТА

228 пожара са били потушени в страната за последните 24 часа, съобщиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Без нанесени материални щети са били 181 пожара, от които 126 в сухи треви, горска постеля и храсти, четири в стърнища и 45 в отпадъци. При пожарите няма загинали. Южната и югоизточната част на България са най-серизно засегнати като само в община Свиленград горят 100 хиляди декара в района на 7 села, като огънят се движи по посока границата с Турция.

Към момента там няма места, където да е необходима евакуация. Овладян е и пожарът между Аксаково и варненското село Слънчево, като се очаква през деня да бъде отворена магистралата за Варна. Около 20 декара са изгорели на българска територия в района на планината Огражден. Огънят дойде от пожар в съседна Северна Македония, но пожарът е ограничен и спрян. Военни, пожарна и доброволци продължават да следят тлеещите останки от големите пожари край гр. Хисаря, селата Калояново, Иван Вазово и Михилци.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ретро парад на автомобили в Кърджали

Автомобили и мотопеди с колекционерска стойност ще бъдат изложени днес в Кърджали в рамките на откриващия се Ретро авто парад. Ретро парадът е част от инициативата на община Кърджали “Дни на приятелството” и по традиция ще завърши с дефиле на..

публикувано на 14.07.24 в 07:00

40 градуса максимална температура

В неделя ще бъде слънчево и горещо. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 35° и 40°, в София – около 36°. В планините ще бъде слънчево, следобед с купеста облачност. Ще духа..

публикувано на 13.07.24 в 18:30

Пожарите не застрашават населени места

Няма застрашени населени места от избухналите пожари в страната, каза за БНР главен комисар Александър Джартов, директор на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”. “ Имаме големи пожари като фронт и като площи в района на..

публикувано на 13.07.24 в 11:45