Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът летя над София и коментира мандата за съставяне на правителство

Снимка: БТА

Очаквам още тези дни да стане ясно ще има ли мнозинство в парламента и подкрепа за мандата, даден на втората по численост парламентарна група. Реакциите на останалите парламентарно представени партии ще бъдат ясен знак за това дали ще има такава подкрепа. "И съответно аз да взема своето решение", каза президентът Румен Радев. Той обясни, че ще се съобрази с програмата на българския парламент. Винаги съм се водил от Конституцията, така ще постъпя и сега, категоричен бе държавният глава. 

Радев направи своето изявление пред журналисти в авиобаза "Враждебна", където участва в отбелязване 20-годишнината от приемането в състава на Военновъздушните сили на учебно-тренировъчните самолети от платформата на Pilatus PC. С машина РС-21 на швейцарската компания президентът летя около час над София.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Летен семинар по български език и култура събира участници от три континента

Осемдесет и осем души от три континента ще изучават всеки ден от днес до 4 август български език във Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий” . Международният летен семинар по български език и култура ще се проведе за 47-а година..

публикувано на 15.07.24 в 06:00

Горещините настъпват и през новата седмица

В понеделник отново ни очаква слънчево и горещо време. Над източната половина от страната ще се развива купеста облачност, но без валежи. Максималните температури ще бъдат между 36° и 41°, в София – около 37°. По Черноморието ще бъде слънчево с..

публикувано на 14.07.24 в 18:30
Димитър Главчев

Премиерът следи ситуацията с пожарите в цялата страна

Служебният премиер Димитър Главчев и директорът на пожарната главен комисар Александър Джартов са в постоянна комуникация за ситуацията в страната, информират от пресцентъра на Министерския съвет. От съобщението става ясно, че в борбата с пожарите..

публикувано на 14.07.24 в 15:36