Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българските и македонските власти се срещнаха заради пограничните пожари

ГКПП „ Гюешево“
Снимка: БТА

Граничните власти на България и Северна Македония проведоха среща на граничния пункт Гюешево. Обсъдена е пожарната обстановка, каза за БНР областният управител на Кюстендил Александър Пандурски. Началникът на Регионалния граничен сектор-Кюстендил Светлин Костадинов, отговарящ за региона от Олтоманци със Сърбия до Кулата, се среща с колегите си, за да обсъдят ситуациите, при които беше допуснат пожар от Северна Македония при Златарево на българска територия.

Българските противопожарни служби не допуснаха пожарът, възникнал при граничните села Преколница, Коприва и Цървен дол, Кюстендилско на 11 юли, да премине през граничната бразда в Северна Македония. Пламъците в Осоговската планина бяха спрени на около половин километър разстояние в българска територия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Паметникът на Васил Левски в Карлово

България отбелязва 187 години от рождението на Васил Левски

Себеотрицание, честност, борбеност и вяра в правото на национална свобода и достоен живот. Всичко това олицетворява един от най-обичаните български национални герои – Васил Левски. На 18 юли тази година България ще отбележи 187 години от неговото..

публикувано на 17.07.24 в 10:10

Продължава борбата с пожарите, дъждове причиниха щети в Северна България

Критична остава обстановката с пожарите в страната. Овладян е пожарът край Стара Загора. Дежурни екипи следят обстановката и край пловдивското село Отец Паисиево. Огънят там е частично овладян, но има все още тлеещи огнища и хеликоптери обливат района с..

публикувано на 17.07.24 в 08:17

Изложба "Под закрилата на святото" показва християнски и мюсюлмански текстове от XIII - XX век

Днес от 13.00 ч. в Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" в София ще бъде открита изложбата "Под закрилата на святото". Експозицията включва 16 тематични табла с ръкописи, архивни документи, старопечатни книги и оригинална графика от колекциите..

публикувано на 17.07.24 в 07:10