Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът награди еврошампионките от Брюксел по волейбол

Снимка: БТА

Държавният глава Румен Радев удостои с Почетен плакет на президента националния отбор на България по волейбол за жени до 18 години. Отличието е за изключителни заслуги в развитието на българския спорт и извоюваното първо място на Европейското първенство по волейбол за жени до 18 години. В церемонията участваха старши треньорът на отбора Антонина Зетова и президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев. 

"Вие сте ярко доказателство, че България има и ще продължава да има своите златни момичета, и то не само в художествената гимнастика, но и в обичания от всички нас волейбол. Вие сте олицетворение на силата на непреклонния български дух и воля за победа", каза президентът. Той припомни, че преди година в Гербовата зала бе отборът по волейбол за мъже, който извоюва бронзови медали на Световното в Бахрейн.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Стилияна Николова

Българските гимнастички спечелиха още пет медала на Световната купа в Румъния

Победителката в многобоя на Световната Чалъндж купа по художествена гимнастика в румънския град Клуж-Напока Стилияна Николова прибави още три медала от финалите на отделните уреди. Тя завоюва сребърни медали на обръч, топка и бухалки. Другата българка..

публикувано на 14.07.24 в 17:13
Стилияна Николова

Триумф за българските гимнастички в навечерието на Париж 2024

Българските гимнастички, които ще представляват страната ни на олимпийските игри, завоюваха златните медали в многобоя и в индивидуалната надпревара, и при ансамблите в последната си Световна купа преди Париж. В румънския град Клуж-Напока..

публикувано на 14.07.24 в 09:10

Национален велотур “Момчиловци” сред красотата на Родопите

Над сто колоездачи от цялата страна ще участват днес в четвъртото издание на националния велотур “Момчиловци”, съобщи кметът на родопското село Сийка Суркова. Велосипедният тур няма състезателен характер, а целта му е да бъде популяризирана красотата..

публикувано на 14.07.24 в 06:00