Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предстои BALKAN RUN 2024 - маратон до най-високия връх на Стара планина

Снимка: apriltsi.net

Планинското бягане BALKAN RUN 2024 до старопланинския връх Ботев и обратно ще се проведе тази неделя, 21 юли 2024 г., по 41-километров маршрут със старт/финал в гр. Карлово. Трасето е с обща положителна денивелация D+3280м в самото сърце на Национален парк "Централен Балкан" с обиколка из резерватите Стара река и Джендема, като минава покрай красивия водопад Райското пръскало, падащ от височина 124,5 м. Другата възможност за участие е трасе от 26 км с D+1875 м.
Bpъх Ботев (2376 м) е най-високият връх на Стара планина и трети по височина в България след Мусала в Рила и Вихрен в Пирин.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В България преобладават висшистите, работещи на постоянен договор

България е сред страните в Европа с най-висок дял на висшистите, които работят на постоянен трудов договор, предаде БТА като цитира мащабното европейско изследване Eurograduate 2022. Според изследването, в което участва Министерството на образованието и..

публикувано на 15.07.24 в 19:05

В турското посолство в София представиха изложба по повод годишнината от опита за преврат в Турция

По повод осмата годишнина от опита за преврат в Турция, в двора на резиденцията на турския посланик в София беше организирана фото изложба под наслов "15 юли и паметта", предаде БТА. Снимките изобразяват моменти от историческата нощ и последвалите часове...

публикувано на 15.07.24 в 18:46
Калин Стоянов

Армията е готова с хеликоптери и тежка техника да подпомага борбата с пожарите

Към момента няма застрашени населени места и бедстващи граждани въпреки множеството пожари, възникнали на територията на България. Ситуацията постепенно се нормализира, увери вътрешният министър Калин Стоянов пред БНР. Пожарът в Свиленградско продължава...

публикувано на 15.07.24 в 11:59