Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Джаз под звездите" на Камен бряг

Снимка: БТА-архив

Скалите над село Камен бряг, недалеч от Каварна, за десети път стават сцена за Фестивала "Джаз под звездите". Тази година той се провежда на 19 и 20 юли, като първата вечер почитателите на джаза ще се насладят на изпълненията на саксофонистката Галатея Мутафова, певицата Кристина Жечкова и Eliya & Live Band. 


Втората вечер жителите и отдъхващите в черноморското село ще могат да чуят изпълненията на певицата и актриса Волена Апостолова. Освен че гради музикална кариера в джаза, тя участва и в мюзикълите на държавната опера във Варна. На сцената след нея ще се качи проф. Веселин Койчев – Трио, известен сред любителите на поп и джаз музиката, заедно с дъщеря си Светлина. Хедлайнери на вечерта ще бъдат музикантите от "Керана и Космонавтите".

Водещи на програмата ще бъдат момичетата от Трио Сопрано. Организатор на фестивала е община Каварна, съобщава БТА. 

Снимки: БТА, Община Каварна

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Любов като небе"

Малко след като представи силната балада "Бягаме", Миро не закъсня със следваща нова песен. Още заглавието ѝ "Любов като небе" ни отвежда към предстоящото лято. Този път песента е със светло, леко звучене, което е решено в стил, характерен за края на..

публикувано на 04.06.24 в 10:15

Ерсин Мустафов от JEREMY? със самостоятелен проект – "Не може вечно да вали"

Сякаш в тон с дъждовната пролет навън, Ерсин Мустафов ни отправя ведрото послание "Не може вечно да вали" с едноименната си песен. Тъй като досега го познаваме като фронтмен на JEREMY?, с интерес посрещаме първия му самостоятелен проект –..

публикувано на 03.06.24 в 10:15

Соня Йончева спечели приза “Музикант на годината 2023”

Световноизвестната оперна певица Соня Йончева беше избрана за “Музикант на годината 2023” в националната анкета на предаването за класическа музика “Алегро виваче” на програма “Хоризонт” на Българското национално радио. Тя не успя да пристигне за..

публикувано на 01.06.24 в 09:11