Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Главното мюфтийство призова мюсюлманите да се молят за дъжд и да помагат в борбата срещу пожарите

Снимка: grandmufti.bg

Мюсюлманското изповедание в България призова своите служители, имамите и вярващите да се включат в гасенето на пожарите, които бушуват из страната и да подадат ръка на бедстващите. След Петъчния намаз в джамиите ще се състои и специална лекция (хутбе), посветена на борбата с пожарите и ще завърши с молитва за дъжд.
 
"Пожарите, които обхванаха различни части на България, нанасят големи щети и изискват от всички нас да обединим усилията си в името на доброто", казват от изповеданието и съветват тези, които искат и могат да помогнат да се свържат с местните власти и доброволчески организации, за да разберат къде и как ще са най-полезни.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Върховният комисар на ООН по правата на човека Фолкер Тюрк

ООН критикува закона, забраняващ пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация

“ Дълбоко обезпокоени сме от подписаната законовата поправка в България, забраняваща обсъждането на сексуалната ориентация и половата идентичност в училищата, и призоваваме законът да бъде преразгледан в съответствие с международните задължения на..

публикувано на 17.08.24 в 09:11

Третото издание на фестивала "48 часа Варуша-юг" във Велико Търново

"48 часа Варуша-юг" ще се проведе в периода 16-18 август във Велико Търново. Фестивалът представя възможностите на квартала за култура, спорт, занимания за цялото семейство, връзка с природата, образователни събития. Мероприятието е общностна..

публикувано на 17.08.24 в 08:10

Горещините продължават и през първия почивен ден

В събота преди обед ще бъде предимно слънчево, а следобед над Западна и Централна България ще се развива значителна купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските райони и Дунавската равнина, ще има краткотрайни валежи от дъжд,..

публикувано на 16.08.24 в 19:05