Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Румен Радев: Политическата система в България е тежко заболяла

Държавният глава Румен Радев заяви, че в петък сутринта ще обяви решението си кога ще връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство. По повод коментар на Делян Пеевски, че президентът не си е на мястото, докато страната е обхваната от пожари, Радев изтъкна, че "инсталирането в българската политика на тежко компрометирани фигури като Делян Пеевски и възможността те да си присвояват безпрепятствено правото да се обявяват за евроатлантици, да раздават правосъдие наляво и надясно, да се превръщат в морални стожери, показва, че нашата политическа система е тежко заболяла“.

Според Радев, "начинът да я възстановим е чрез радикална хирургия“, а "скалпелът е в ръцете на българските избиратели, когато и да има следващи избори". Президентът говори пред журналисти във Великобритания, където представлява страната ни на Четвъртата среща на върха на Европейската политическа общност. Запитан за войната в Украйна, Радев заяви, че е крайно време да бъде сложен край. По думите на Радев, "ако продължаваме да водим същия стил война, със същата интензивност, наближаваме момент, в който Украйна ще остане без хора на бойното поле. Тогава всички ще се изправим пред една невероятно тежка и политическа и морална дилема“, коментира Радев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Филиз Хюсменова

Обвиненията за отправени заплахи на етническа основа са смешен плач

“ Съпротивителните сили на ДПС не са срещу етносни качества и характеристики, а срещу начина на вземане на решения, управление, сепариране и противопоставяне .” Този коментар в социалните мрежи направи Филиз Хюсменова, която първа напусна не само..

публикувано на 13.07.24 в 16:02
Николай Денков

Илюзия са опитите за съставяне на стабилен кабинет

“ Този парламент е като плаващи пясъци – война в ДПС, разцепено БСП, разпаднало се “Величие. ” След тези думи председателят на парламентарната група на ПП-ДБ Николай Денков обяви, че “Продължаваме промяната” и “Демократична България” са направили..

публикувано на 13.07.24 в 13:16

Депутатите няма да се подлагат на тестове за алкохол и наркотици

Народните представители приеха Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, съобщи БТА. Болшинството отхвърли предложенията на "Възраждане" и "Има такъв народ" народните представители да бъдат тествани за наркотици. Предложението на ИТН..

публикувано на 12.07.24 в 19:33