Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

През почивните дни ще превали, остава топло и горещо

Снимка: Ани Петрова

В събота до обяд ще е слънчево. След пладне ще се заоблачава и до полунощ на много места ще превали кратко, но интензивно с гръмотевици. На северозапад има опасност от градушки. Минималните температури ще са между 18° и 24°, в Русе 27°, в София 18°. Максималните ще са от 32° до 37°, в столицата 32°.   

По Черноморието ще е слънчево, след обяд ще се заоблачи, но ще е без валежи. Температурите на въздуха ще са до 30-33°. Морската вода е 28-29°. Вълнението на морето е 2-3 бала. 

Над планините сутринта ще е слънчево, след обяд над западните масиви ще превалява с гръмотевици. Максималната температура на 1200 м надморска височина ще е до 28°, на 2000 м до 20°. 

В неделя ще има и слънчеви часове, но ще има и облаци. На много места ще превали с гръмотевици, главно в Централна, а в понеделник - в Южна България. 

В Европа студен атлантически фронт носи дъждове над Ирландия, Великобритания и крайните западни части на континента. Краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевични бури ще има над Южна Скандинавия, над Алпите също. В останалите места ще е предимно слънчево.

На Балканите до обяд навсякъде ще е слънчево. След това на запад ще се заоблачи и завали. На юг и изток ще остане горещо.

В Лондон и Париж ще е 26° и 33°. В Берлин и в Москва се очакват 31° и 25°. В Мадрид и в Рим ще е 36° и 35°. В Атина и в  Белград ще е 37° и 32°, в Истанбул 35°. Най-горещата евростолица ще е Букурещ с 38°.

Във Ванкувър и Монреал ще е 28° и 26°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е 25° и 26°. В Лос Анжелис се очакват 29°, в Маями и в Мексико сити ще e 32° и 22°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще 13° и 23°. В Дубай и в Йерусалим ще е 39° и 34°. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Учители по български език от девет държави – на практикум у нас

Практикум на тема "Учителят зад граница между „възрожденските“ предизвикателства и методическите решения" събра в къщата-музей "Христо Г. Данов" в Пловдив преподаватели по български език и литература от България, Ирландия, Великобритания, Румъния,..

публикувано на 18.07.24 в 19:42

Комисията по бюджет и финанси задължи служебното правителство да осигури нужната помощ за пострадалите от пожарите

Парламентарната комисия по бюджет и финанси прие решение, с което задължава Министерски съвет незабавно да предприеме необходимите действия за осигуряване на средства от бюджета за подпомагане на пострадалите от пожарите лица, предаде БТА. Министерски съвет..

публикувано на 18.07.24 в 18:16

БЧК оказва подкрепа на пострадалите от пожарите

В засегнатите от пожарите населени места екипи на БЧК оказват подкрепа на пострадалите, предаде БТА. Доброволци и служители на БЧК-Ямбол са в с. Воден, където подпомагат дейностите на специализираните екипи на РД "Пожарна безопасност и защита на..

публикувано на 18.07.24 в 16:27