Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във Велико Търново дефилират участниците в Международния фолклорен фестивал

Снимка: Община Велико Търново

Близо 340 участници от държави от различни континенти ще излязат на сцената на Летния театър в парка "Марно поле" във Велико Търново, за да представят колорита на своите традиции. Началото е днес, 20 юли, когато по главната улица ще премине традиционното шествие на участниците. Те ще бъдат представени в 19.00 часа пред сградата на Общината, а от 20.00 часа ще се състои и първата концертна вечер в Летния театър. По този повод от 17:30 до 20:00 ч. главната улица "Васил Левски" в града ще бъде затворена за транспортни средства.

В пъстрото фолклорно събитие ще се изявят състави от Кипър, Китай, Мексико, Грузия, Унгария, България, а за първи път - и от Коморските острови, Източен Тимор и Уругвай. Фестивалът ще продължи до 27 юли.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Найден Тодоров

Няма административен капацитет в Национален фонд "Култура"

В отговор на депутатски питания служебният министър на културата маестро Найден Тодоров заяви, че щатната бройка в Националния фонд култура е 11 човека. Те трябва да разпределят милиони евро за културата по Плана за възстановяване и устойчивост. Според..

публикувано на 10.07.24 в 12:25
Проф. Красимир Станчев

Проф. Красимир Станчев: С езика човек може да си служи за всякакви цели – от най-миролюбиви до обявяването на война

" Гаснещият огън често пъти се разгаря отново благодарение на няколко оцелели въгленчета." С тези топли думи професорът по славянска филология Красимир Станчев вдъхва надежда, че изтляващият интерес към българската азбука, българския език и..

публикувано на 09.07.24 в 10:40

Отдаваме почит на патриарха на българската литература Иван Вазов

Националният литературен музей отбелязва 174 години от рождението на Иван Вазов. Честването преминава и под знака на кръглата годишнина от първото самостоятелно българско издание на романа "Под игото“, публикуван през 1894 г. от издателство "Т. Ф...

публикувано на 09.07.24 в 09:15