Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В събота се очаква се пожарът край границата с Турция да бъде овладян

Снимка: Министерство на отбраната

Пети ден продължава борбата с овладяването на пожарите в крайграничната община Болярово. В сила остава частичното бедствено положение в 7 села.  Спокойно е преминала нощта в района на големия пожар около с. Воден, каза областният управител Николай Костадинов. След намесата на стотици пожарникари, военни, граничари, горски служители и земеделци, в събота най-сетне се очаква пожарът да бъде овладян. Призивите в социалните мрежи, в  района да дойдат доброволци, за да помогнат за потушаването на огнищата, вътрешният министър коментира с думите: "Всеки е добре дошъл в тази ситуация с една молба- когато дойдат тук – да работят синхронизирано под ръководството  на служители от противопожарна безопасност“.

Създадена е организация за овладяване напожара на прохода Беклемето, съобщи вътрешното министерство. Там се очаква помощ от български пожарникари, които се завръщат от Гърция, както и от 40 военни с техника.

Частичното бедствено положение в селата Отец Паисиево, Песнопой и Иван Вазово е удължено. Големият пожар в този район е локализиран, но в Отец Паисиево продължават да  дежурят пожарникари, горски служители и доброволци. В Кюстендилско продължава гасенето край село Червена ябълка и в района на село Ваксево. В събота в цялата страна е в сила жълт код за горещо време. Очаква се максималните температури да са между 34 и 37 градуса.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът отиде при пострадалите от пожарите в Болярово

На петия ден от пожарите политиците започнаха да пристигат в крайграничната община Болярово, където бедстват 7 села. Една от причините за моето посещение е да изразя съпричастност към хората от с. Воден, който пострадаха от големия пожар...

публикувано на 20.07.24 в 10:39

Ще купуваме оборудване за още два хеликоптера за гасене на пожари, реши Съветът по сигурността

Правителството работи за максимално съкращаване на сроковете за обезщетения за пострадалите при пожарите от последните дни в страната. Всички засегнати от огъня могат да получат от Агенция "Социално подпомагане" до 1578 лв. за спешни нужди. Това стана ясно..

публикувано на 19.07.24 в 19:41

През почивните дни ще превали, остава топло и горещо

В събота  до обяд ще е слънчево. След пладне ще се заоблачава и до полунощ на много места ще превали кратко, но интензивно с гръмотевици. На северозапад има опасност от градушки. Минималните температури ще са между 18° и 24°, в Русе 27°, в София 18°...

публикувано на 19.07.24 в 19:05