Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В събота се очаква се пожарът край границата с Турция да бъде овладян

Снимка: Министерство на отбраната

Пети ден продължава борбата с овладяването на пожарите в крайграничната община Болярово. В сила остава частичното бедствено положение в 7 села.  Спокойно е преминала нощта в района на големия пожар около с. Воден, каза областният управител Николай Костадинов. След намесата на стотици пожарникари, военни, граничари, горски служители и земеделци, в събота най-сетне се очаква пожарът да бъде овладян. Призивите в социалните мрежи, в  района да дойдат доброволци, за да помогнат за потушаването на огнищата, вътрешният министър коментира с думите: "Всеки е добре дошъл в тази ситуация с една молба- когато дойдат тук – да работят синхронизирано под ръководството  на служители от противопожарна безопасност“.

Създадена е организация за овладяване напожара на прохода Беклемето, съобщи вътрешното министерство. Там се очаква помощ от български пожарникари, които се завръщат от Гърция, както и от 40 военни с техника.

Частичното бедствено положение в селата Отец Паисиево, Песнопой и Иван Вазово е удължено. Големият пожар в този район е локализиран, но в Отец Паисиево продължават да  дежурят пожарникари, горски служители и доброволци. В Кюстендилско продължава гасенето край село Червена ябълка и в района на село Ваксево. В събота в цялата страна е в сила жълт код за горещо време. Очаква се максималните температури да са между 34 и 37 градуса.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова за „последни избори“

За нас тези избори трябва да бъдат последни за следващите години. Повече компромиси не бива да се правят с народа, с обществото и политическата система, призова лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред младежката академия на партията в Пловдив. Той каза, че..

публикувано на 20.07.24 в 13:59

Българската патриаршия признава самостоятелността на македонската архиепископия

На въпрос какво трябва да бъде отношението на българската църква към църквата в Северна Македония главата на Българската патриаршия каза пред БНТ, че Светият синод има решение от края на 2022 г. "Ние приехме решението на архиерейския събор на..

публикувано на 20.07.24 в 11:42

Президентът отиде при пострадалите от пожарите в Болярово

На петия ден от пожарите политиците започнаха да пристигат в крайграничната община Болярово, където бедстват 7 села. Една от причините за моето посещение е да изразя съпричастност към хората от с. Воден, който пострадаха от големия пожар...

публикувано на 20.07.24 в 10:39